Energie in Utrecht

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk en vind de goedkoopste deals in Utrecht
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

In Utrecht was Eneco in 2018 per saldo het minst populair onder de gebruikers van Overstappen.nl; de energieleverancier verloor ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. In Utrecht kiest men graag voor duurzame energieleveranciers: Vandebron en Greenchoice groeide afgelopen jaar het hardst in Utrecht.

Duurzame energie favoriet in Utrecht

“Eneco verloor afgelopen jaar relatief veel huishoudens als klant, omdat dit van oudsher de energieleverancier van Utrecht is. Voordat de energiemarkt werd vrijgegeven, werden alle huishoudens in Utrecht door Eneco voorzien van energie”, vertelt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. “Een groot deel van deze groep valt onder de ‘slapers’, mensen die nog nooit zijn overgestapt. Utrechtse huishoudens kijken echter steeds kritischer naar hun portemonnee en gaan meer nadenken over duurzame energie. Energieleveranciers als Greenchoice en Vandebron spelen hier op in en weten zo veel klanten te overtuigen om over te stappen. Een groot deel van deze mensen stapt voor het eerst over en komt dan bij Eneco vandaan.”

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan is Utrecht niet een van de koplopers. Wel wordt het bij steeds meer mensen bekend dat het loont om over te stappen. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Utrecht afgelopen jaar weer hoger lag dan het jaar ervoor. “Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen van Overstappen.nl.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.