Energie in Zeeland

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk de goedkoopste energieleveranciers jouw regio
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

In Zeeland was Delta Comfort in 2018 per saldo het minst populair onder de gebruikers van Overstappen.nl; de energieleverancier verloor ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. Opvallend is dat relatief nieuwe aanbieders naar verhouding meer nieuwe contracten hebben afgesloten in Zeeland dan de gevestigde namen. De leveranciers die de grootste groei doormaakten in de provincie waren United Consumers, Greenchoice en Fenor.

Jonge energiepartijen favoriet in Zeeland

“Delta Comfort is van oudsher de energieleverancier van Zeeland. Voordat de energiemarkt werd vrijgegeven, waren alle Zeeuwse huishoudens klant bij Delta Comfort”, licht Frederik van der Veen van Overstappen.nl toe. “Een groot deel van deze groep valt onder de ‘slapers’, mensen die nog nooit zijn overgestapt. Nieuwe spelers op de energiemarkt spelen hier op in door scherpgeprijsde contracten aan te bieden waarmee zij Zeeuwse huishoudens overhalen om over te stappen. Een groot deel van deze mensen stapt voor het eerst over en komt dan bij Delta Comfort vandaan.”

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan loopt Zeeland mijlenver achter op de koplopers. Toch neemt dit aantal wel gestaag toe. “Het wordt bij steeds meer mensen bekend dat het loont om over te stappen. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Zeeland afgelopen jaar weer hoger lag dan het jaar ervoor. Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing. Vergeleken met de rest van Nederland zijn Zeeuwen wel nog erg conservatief als het neerkomt op het wisselen van energieleverancier”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.