Energie in Zuid-Holland

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vind de goedkoopste energiecontracten in Zuid-Holland
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Van alle energieleveranciers in Nederland waren Essent en Energiedirect.nl in 2018 per saldo het minst populair onder de Zuid-Hollandse gebruikers van Overstappen.nl; de energieleveranciers verloren ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Energiegigant Eneco volgde op de voet. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. Opvallend is dat relatief nieuwe aanbieders naar verhouding meer nieuwe contracten hebben afgesloten dan de gevestigde namen. De grootste stijger in Zuid-Holland is Greenchoice, gevolgd door United Consumers en Fenor.

Jonge energiepartijen eerste keus in Zuid-Holland

“Een grote aanbieder zoals Essent verliest relatief veel huishoudens als klant omdat zij afgelopen jaar minder hebben ingezet op het aanbieden van actiecontracten via vergelijkingssites. Andere kleinere spelers, zoals Greenchoice en United Consumers, hebben hier wel op ingezet waardoor de Essent veel klanten ziet vertrekken en hier maar weinig voor terug ziet komen”, zegt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. Daarnaast lijken Zuid-Hollanders steeds bewuster te kiezen voor duurzame energieleveranciers. Als twee jaar op rij eindigt Zuid-Holland als 3e op de ranglijst van de meest duurzame provincies.

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan loopt Zuid-Holland achter op de andere provincies. Wel wordt het bij steeds meer mensen bekend dat het loont om over te stappen. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Zuid-Holland afgelopen jaar hoger lag dan het jaar ervoor. “Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.