Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Vrije energiemarkt

Nederland kent een geprivatiseerde vrije energiemarkt. Privatisering is het verkopen van overheidseigendommen aan private (markt)partijen. Op 1 juli 2004 is de energiemarkt in Nederland geprivatiseerd. Nu consumenten zelf kiezen bij wie ze hun energie afnemen, is er sterke concurrentie ontstaan tussen de energieleveranciers. De overheid heeft de energiemarkt losgelaten door deregulering is het verminderen van overheidsbemoeienis door het wegnemen van regelgeving in branches. Door deregulering wordt een vrije marktwerking gestimuleerd.

Splitsing energiebedrijven

Toen de energiemarkt in 2004 geliberaliseerd werd, ontstonden er 2 soorten bedrijven. Als eerste de door de overheid gereguleerde netwerkbedrijven, die vaste tarieven hanteren, opgelegd door de Energiemarkt. Ten tweede zijn er de commerciële energiebedrijven die zorgen voor de levering en productie van energie. Door de splitsing van de energiebedrijven hebben we nu een betrouwbare en economisch gezonde energiemarkt.

Lage energieprijzen, goede service

Doordat energiebedrijven met elkaar concurreren, profiteer je van de laagste energieprijzen en een betere service. Alle bedrijven zetten uiteraard hun beste beentje voor om nieuwe klanten te werven én te behouden. De netwerken worden gereguleerd door de overheid en zijn volledig onafhankelijk en betrouwbaar.

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Keuze energieleverancier

Tegenwoordig mag je helemaal zelf bepalen voor welke energieleverancier je kiest. Je kunt er zelfs voor kiezen aparte leveranciers voor elektriciteit en gas te nemen. Als je stadsverwarming heeft, dan kun je niet wisselen van warmteleverancier. Op Overstappen.nl kun je heel eenvoudig de energieleveranciers met elkaar vergelijken. Wij vergelijken onder andere op prijs, service, energiesoort en contractvorm.

Energievergelijker

Contract Einde Register

Heb je een geschikte energieleverancier gevonden? Dan kun je direct online overstappen. Erkende energieleveranciers die deelnemen in het Contract Einde Register respecteren de wijziging van contracten tussen leveranciers en werken daarin samen. De leveranciers streven naar een goede administratieve afhandeling van switchaanvragen en het voorkomen van overlappende contracten.

Netbeheerders

Omdat energienetwerken voor transport van elektriciteit en gas betrouwbaar en veilig moeten zijn, staan deze onder toezicht van de overheid. Er is dan ook geen sprake van een vrije markt. De overheid zorgt ervoor dat je eerlijke nettarieven betaalt. Elke regio in Nederland heeft zijn eigen netbeheerder. Het kan ook zijn dat je 2 verschillende netbeheerders voor gas en elektriciteit hebt. Je kunt niet veranderen van netbeheerder, behalve als je verhuist naar een andere regio.

Toezichthouder

De Autoriteit Consument & Markt zorgt ervoor dat alle partijen op de energiemarkt zich aan de afspraken houden. De toezichthouder controleert ook of de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet nageleefd worden. In sommige gevallen treedt de ACM op om de consumenten te beschermen en de marktwerking te bevorderen.

Gedragscode energiebedrijven

Energie-Nederland (voorheen EnergieNed), de federatie van energiebedrijven in Nederland, heeft voor erkende energieleveranciers een gedragscode opgesteld om een bijdrage te leveren aan het vertrouwen van consumenten in de vrije energiemarkt. Leveranciers die deze code toepassen, maken duidelijk dat zij consumenten goed zullen voorlichten, op een eerlijke en goede manier klanten werven én switchprocessen op een zo goed mogelijke manier afhandelen.

Overstappen energie