Geld lenen ribbon

5.000 euro lenen

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk leningen
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Een lening die bij je past

icon

3,6%

is het laagste rente percentage

icon

9,0

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.8

2295 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 dagen geleden
  Top geregeld en overzichtelijk

  Top geregeld en overzichtelijk

  Stijn
  Star on Star on Star on Star on Star on
  19 dagen geleden
  Tevreden met de service

  Tevreden met de service. Snelheid en kwalitei

  klant
  Star on Star on Star on Star on Star off
  28 dagen geleden
  Ging allemaal goed

  Ging allemaal goed

  Th Hubers
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.8

  2295 reviews

  Bij Overstappen.nl leen je 5.000 euro tegen voordelige rente en gunstige voorwaarden. Je hebt bij ons de keuze tussen twee vormen van geld lenen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke lening past bij je persoonlijke situatie, hangt af van een aantal belangrijke factoren. Wanneer je verschillende kredietverstrekkers vergelijkt, verkrijg je meer inzicht in het aanbod kredietverstrekkers en de voordeligste rentepercentages.

  Persoonlijke lening

  Bij een persoonlijke lening stel je van te voren het definitieve bedrag vast. Het bedrag dat je kunt aanvragen ligt tussen de 5.000 euro en 75.000 euro. Bovendien hanteren alle kredietverstrekkers een vast rentepercentage. Dit rentepercentage verandert niet, waardoor het maandelijks aflosbedrag van te voren vaststaat. Zo kom je nooit tegenover onnodige risico’s te staan.

  Een persoonlijke lening heeft een minimale looptijd van 12 maanden. De maximale looptijd ligt tussen de 120 en 180 maanden. Als je een lange looptijd wenst voor een lening, worden er vanuit de verstrekker vaak aanvullende voorwaarden gesteld. Je kunt denken aan eisen op het gebied van inkomen, leeftijd en het gewenste leendoel.
  Op onze pagina vind je meer informatie over de voorwaarden van een persoonlijke lening.

  Doorlopend krediet

  Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen. Tijdens de aanvraag spreek je een kredietlimiet af. Vervolgens heb je de mogelijkheid tot onbeperkt opnemen en aflossen tot dit kredietlimiet bereikt is, zonder dat je boeterente betaalt. Rente betaal je uitsluitend over het opgenomen bedrag. Doordat kredietverstrekkers variabele rente hanteren, is van te voren niet bekend welk bedrag je maandelijks aflost.

  Wij vergelijken de volgende aanbieders

  Vaste of variabele rente?

  Over een lening betaal je rente. Je kunt kiezen voor een lening met vaste of variabele rente. Het verschil tussen deze twee varianten leggen we je uit.

  Voordelen vaste rente
  – Overzichtelijk aflossen, geen verrassingen.
  – Geen renterisico tijdens de looptijd
  – 100% zekerheid met een vaste maandtermijn en een vaste looptijd.
  – Geen tussentijdse opname mogelijk

  Nadelen vaste rente
  – Vaste rente ligt vaak iets hoger dan variabele rente
  – Boeterente bij extra aflossen van krediet

  Voordelen variabele rente
  – Rentepercentage ligt lager dan vaste rente
  – Flexibel lenen met variabele rente en een variabele looptijd
  – Tussentijd aflossen of opnemen
  – Geen boete bij extra aflossen

  Nadelen variabele rente
  – Renterisico bij stijgend rentetarief
  – Stijgt de rente, dan wordt de looptijd langer. Daardoor betaal je in totaal meer.

  Vergelijk leningen

  Advies 5.000 euro lenen

  Leen niet meer dan nodig is
  Als je wil voorkomen dat je te maken krijgt met betalingsproblemen, leen dan nooit te veel. Betalingsproblemen en achterstanden kunnen ertoe leiden dat je in de schulden terecht komt, wat niet wenselijk is.

  Vergelijken alvorens afsluiten
  Geld lenen kies je niet bij de eerste de beste aanbieder. Door verschillende kredietverstrekkers te vergelijken, kies je een aanbieder die betrouwbaar is en bij je past. Zo weet je zeker dat je goed zit. Leningen vergelijken voorkomt dat je te veel rente betaalt na een aanvraag.

  Lees de voorwaarden goed
  Op het eerste gezicht lijkt een lening een relatief eenvoudig financieel product. Echter kunnen de voorwaarden achter de lening ingewikkeld zijn. Bekijk daarom goed de voorwaarden van zowel een persoonlijke lening als het doorlopend krediet, voordat je een lening afsluit.

  Kies de looptijd die bij het leendoel past
  De looptijd geeft de duur van een lening aan. Tijdens de looptijd los je de lening af. De looptijd verschilt per lening. Hoe langer de looptijd, des te meer je in totaal betaalt aan aflossingen.

  Wanneer kan ik 5.000 euro lenen?

  Vanaf een leeftijd van 21 jaar kun je krediet opnemen. Een groot aantal kredietverstrekkers hanteert ook een maximumleeftijd. Deze ligt tussen de 65 en 75 jaar. De specifieke leeftijd is afhankelijk van het bedrag dat je van plan bent om te lenen. Hoe hoger het bedrag, des te lager is de maximumleeftijd die kredietverstrekkers hanteren. Bij 5.000 euro lenen is de kans groot dat de maximumleeftijd hoger is dan bij het lenen van 50.000 euro.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.