Klein bedrag lenen | Overstappen.nl
Geld lenen kost geld

Klein bedrag lenen

Klein bedrag lenen: Zo betaal je onverwachte uitgaven

Hoe verstandig je je geld ook beheert, het kan gebeuren dat je onverwacht een hoge rekening krijgt waarvoor je het geld niet hebt. Een klein bedrag lenen kan soms een oplossing zijn. Wat is een mini lening, en hoe kun je het beste een klein bedrag lenen wanneer je te maken krijgt met onverwachte uitgaven lees je op deze pagina.

Natuurlijk probeer je een bedrag achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven maar soms zit het even niet mee en heb je het geld niet voor een grote uitgave. Als je een grote uitgave niet kunt uitstellen kun je de volgende stappen proberen.

Probeer een betaalafspraak te maken

Overleg eerst met degene die je moet betalen. Soms kun je een gespreid betalen waarbij je de betaling over wat langere tijd kan uitsmeren. Met een beetje geluk hoef je geen rente te betalen. Je hebt geen recht op gespreid betalen of een betaalafspraak, maar vragen staat vrij.

Mini lening voor onverwachte uitgaven

Lenen is uiteraard ook een optie maar houdt er rekening mee dat het acceptatieproces tijd kost. Er zijn meerdere mogelijkheden om een klein bedrag te lenen. Je kunt de roodstand op je rekening uitbreiden, en je kunt een minilening of een flitskrediet aanvragen. In al deze gevallen wordt er gekeken of voor een lening in aanmerking komt. Je lening wordt geregistreerd bij de BKR als je meer leent dan € 250.

Een onderhandse lening

Ken je iemand die je het bedrag kan lenen? Dan zou je het bedrag onderhands, dus zonder tussenkomst van een geldverstrekker, kunnen lenen. Kijk op onze pagina over onderhands lenen hoe je dat het beste aanpakt.

Wat is een minilening?

Een mini lening is een lening voor een relatief klein bedrag en een kortere periode dan een gemiddelde lening. Maar let op! De rente is ook hoog en je moet het bedrag meestal snel terug betalen. Een mini lening kan handig zijn als je bijvoorbeeld over een maand je vakantiegeld krijgt en de lening dan terug kunt betalen. Meestal zijn de maandlasten hoog omdat je zo snel terug moet betalen.

Is een creditcard een mini lening?
Een creditcard is een aparte betaalmiddel waarmee je je aankopen achteraf betaalt.
Het is in Nederland niet meer mogelijk om een creditcard met een kredietfaciliteit af te sluiten, dus alles wat je met een creditcard koopt, moet je bij het volgende incassomoment volledig worden betaald. Bovendien betaal je jaarlijkse kosten voor een creditcard. Betaal dus alleen met je creditcard als je het bedrag op het incassomoment wel hebt en check je incasso moment!

Roodstand

Je kunt met de bank een roodstand afspreken maar houdt er wel rekening mee dat je een forse rente betaalt. De meeste banken hebben een rentepercentage voor roodstand van 15%. Ook moet je in een periode van 3 maanden ten minste een dag in de plus staan.

Lenen zonder BKR

Als je wilt lenen zonder dat er naar je BKR wordt gekeken is dat waarschijnlijk omdat je verwacht dat je BKR registratie niet geaccepteerd wordt door de kredietverstrekker. Dat is alleen als je geen ruimte meer hebt in je budget om te lenen of dat je een negatieve BKR hebt. Op deze pagina vind je alles over BKR.

Kan ik een klein bedrag lenen met een BKR-registratie?

Dat kan als je voldoende ruimte hebt in je budget om te lenen.

Echt in de financiële problemen?

Niemand is trots op financiële problemen, maar je bent echt de enige niet en als je snel de juiste actie onderneemt is er heel veel mogelijk om je uit de problemen te krijgen. Als je meerdere rekeningen niet meer kunt betalen, wordt het tijd om actie te ondernemen. Heel veel organisaties willen je daarbij helpen maar het slimst is om eerst de gemeente te bellen. Kijk op de website van je gemeente naar schuldhulpverlening. Zij kunnen enorm veel voor je doen.

Kun je een lening of hypotheek niet meer betalen? Bel met je bank. Zij kunnen een betaalafspraak met je maken waardoor je wat lucht krijgt.

Vergelijk leningen
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!