Geld lenen ribbon

Zakelijk krediet

Als ondernemer heb je ongetwijfeld uitbreidingsambities of uitdagende projecten die in de toekomst plaatsvinden. Tegelijkertijd zijn veel starters op zoek naar werkkapitaal. Met een zakelijk krediet ben je flexibel en heb je een groot aantal mogelijkheden om je bedrijfsactiviteiten te financieren. 

Door een zakelijk krediet af te sluiten, heb je de beschikking tot een lening die je doorlopend kunt opnemen en aflossen. De flexibiliteit van zakelijk krediet maakt het mogelijk om gewilde bedrijfsfinancieringen uiteindelijk door te voeren. Zakelijk krediet neem je op wanneer je het nodig hebt en los je af wanneer je geld over hebt. Bovendien is het krediet dat je aanvraagt een langere periode beschikbaar, zodat je het kunt opnemen wanneer het nodig is.

Overstappen.nl vergelijkt de volgende zakelijke kredietverstrekkers. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

supplier-logo
Krediethoogte €1.000 tot €100.000
Rente Varieert per bedrijf
Looptijd 6, 12 of 18 maanden
supplier-logo
Krediethoogte €3.000 tot €250.000
Rente Vanaf 0,5% per maand
Looptijd 3 tot 6 maanden
supplier-logo
Krediethoogte €5.000 tot €250.000
Rente Vanaf 1.5% per maand
Looptijd 3 – 24 maanden
supplier-logo
Krediethoogte €2.000 tot €100.000
Rente 2,9% per maand
Looptijd Tot 18 maanden
De rentepercentages kunnen varieren per bedrijfssituatie.

Welke kosten brengt zakelijk krediet met zich mee

Een krediet brengt kosten in de vorm van rente met zich mee. De periode dat je deze kosten aflost wordt ook wel de looptijd genoemd. Allereerst zijn de kosten van zakelijk krediet afhankelijk van de grootte van het bedrag dat je aanvraagt. Daarnaast wordt over elk geleend bedrag een bepaald percentage aan rente betaald. Dit rentepercentage is afhankelijk van de hoogte van het risico, waardoor de rente per bedrijf hoger of lager kan uitvallen. Het risico dat het rentetarief bepaalt, wordt dus afgestemd op je financiële situatie. Ten slotte kan de kredietverstrekker ook servicekosten in rekening brengen. 

Zakelijk krediet opnemen

Zakelijk krediet kun je maandelijks aflossen en opnemen. De hoogte van het rentepercentage wordt elk jaar opnieuw bepaald. De kredietverstrekker bepaalt uiteindelijk het rentepercentage op basis van het kredietwaardigheidsprofiel van je bedrijf.

Zakelijk krediet vergelijken op Overstappen.nl 

Om een zakelijk krediet af te sluiten heb je de keuze uit een groot aanbod zakelijke kredietverstrekkers die allemaal hun eigen voorwaarden en rentes hanteren. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je zakelijk kredietverstrekkers vergelijken op basis van rente, kredietlimiet en ervaringen.

 

Op Overstappen.nl vergelijk je de voordeligste zakelijke kredietverstrekkers tegen de laagste rente. Hierdoor krijg je als bedrijf voldoende inzicht in verschillende bedrijfsleningen en kies je de financieringsmethode die bij je bedrijf past. Vergelijk op basis van voorwaarden die voor jouw bedrijf relevant zijn en vraag een offerte aan.

De voorwaarden van zakelijk kredietHoe hoog is de rente van zakelijk krediet?
Iedere kredietverstrekker hanteert verschillende rentetarieven. De meeste aanbieders verstrekken zakelijk krediet met een rente tussen de 5,2% en 9% per jaar.   

De rente kan per jaar verschillen en staat niet vast. Staat je bedrijf er financieel beter voor dan vorig jaar, dan betaal je minder rente. Vallen de bedrijfsprestaties tegen, dan kan het zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor het krediet. Het openstaande bedrag dien je in dit geval af te lossen. 

Hoeveel zakelijk krediet kan ik opnemen?

Vanaf €5.000 kun je een zakelijk krediet aanvragen. De meeste kredietverstrekkers gaan uit van een kredietlimiet dat ligt rond de € 250.000. Het definitieve bedrag wordt afgesproken op basis van verschillende bedrijfsprestaties zoals omzet, resultaten en gemiddelde maandelijkse kosten. 

Wat zijn de doelen van zakelijk krediet? 

De redenen om zakelijke krediet aan te vragen zijn:

  • Het opvangen van behoefte aan liquide middelen, zoals het aanvullen van voorraden;
  • Als bedrijf voldoen aan betalingsverplichtingen;
  • Inventaris laten groeien;
  • Verruiming van het werkkapitaal.

Veelgestelde vragen over zakelijk krediet

Welke informatie heeft de kredietverstrekker nodig?

Wanneer je als bedrijf in aanmerking wil komen voor een zakelijk krediet, dien je in het bezit te zijn van alle bankafschriften tot zes maanden geleden. Voor een zakelijk krediet dat hoger is dan 100.000 euro dien je de actuele jaarcijfers en de debiteuren- crediteurenlijst aan de kredietverstrekker te leveren. 

Wanneer is de aanvraag voor zakelijk krediet goedgekeurd?

Zodra je aanvraag is ingediend, neemt de kredietverstrekker contact met je op. Gemiddeld wordt de aanvraag binnen twee tot vier werkdagen behandeld. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd kun je als bedrijf direct geld opnemen. 

Zijn er kosten als ik zakelijk krediet niet gebruik?

Wanneer je geen zakelijk krediet opneemt, zal je niets hoeven te betalen. Indien je een langere tijd geen krediet opneemt zal er contact worden opgenomen om te vragen of je nog over het aangevraagde krediet wil beschikken.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.