Geld besparen als student

Geld besparen als student

Studeren is een dure hobby geworden. Een nieuwe kamer, collegegeld en nieuwe studieboeken zijn niet goedkoop. En al helemaal niet zonder basisbeurs. Als student geef je je zuurverdiende geld geef natuurlijk liever uit aan aan rondje bier dan aan je hoge vaste lasten.

Tips om geld te besparen als student

Studiekosten zijn nou eenmaal hoog. Daar is niets aan te doen toch? Je gulle ouders lief aankijken voor een extraatje? Dat hoeft niet. Kijk kritisch naar wat er elke maand uitgaat. Vaak is het mogelijk jaarlijks honderden euro’s minder uit te geven door slim je energieleverancier, internetaanbieder of zorgverzekering uit te kiezen. En hoe doe je dat? Daar zijn wij voor. Overstappen.nl vergelijkt aanbieders en laat je de beste deals zien. Binnen enkele minuten ben je overgestapt.

Kies de voordeligste energieleverancier

fb_icon_stekkerGebruik onze energievergelijker om de goedkoopste leverancier te vinden. Op basis van je adres en een schatting van je verbruik tonen we de leveranciers met de scherpste prijzen. Gaat een huisgenoot over de energierekening? Trek die er nu bij. Alle huisgenoten willen toch minder betalen?

 

Bespaar op internet en televisie (en telefonie)

fb_icon_devicesNog zo’n kostenpost waar je makkelijk op bespaart. Heb je al een pakket? Bedenk dan of je internet én televisie én telefonie nodig hebt. Gebruik je alleen je smartphone om te bellen? Weg met telefonie. Kijk je alleen Netflix op je tv? Weg met je televisieabonnement. Gebruik onze vergelijker om de voordeligste aanbieders te vinden.

En vergeet je zorgverzekering niet

fb_icon_duimWe zijn er misschien vroeg bij, maar aan het einde van het jaar mag je een nieuwe zorgverzekering kiezen. Een nieuwe zorgverzekering scheelt soms tientallen euro’s per jaar. Daar heb je nu nog niets aan, maar volgend jaar ben je blij dat je het hebt gedaan. Schrijf je in voor onze Zorg Alert en wij laten je weten wanneer je een nieuwe zorgverzekering mag uitkiezen.

Nóg meer besparen?

Dan zul je toch je ouders lief aan moeten kijken, maar Overstappen.nl is alvast een goed begin.