Interactieve tv

Met interactieve tv is er interactie tussen de kijker en de televisiezender/tv-programma mogelijk via de afstandsbediening en decoder. Interactieve diensten zijn niet beschikbaar als de digitale televisie via de ether of satelliet wordt aangeboden. Verder heb je een interactieve-tv-decoder nodig als je wilt gebruikmaken van de extra televisiediensten van interactieve tv.

Uitzending Gemist

Met Uitzending Gemist kun je tv-programma’s die eerder zijn uitgezonden op een later tijdstip nogmaals bekijken. Dankzij Uitzending Gemist hoef je een programma niet van te voren op te nemen. Met Uitzending Gemist kun je alle programma’s van de publieke en commerciële zenders 3 tot 10 dagen terug kijken. Afhankelijk van je aanbieder kan het zijn dat je een extra bedrag moet betalen om een gemiste uitzending terug te kijken.

Video on Demand

Video on Demand (VoD) is een soort ‘thuisvideotheek’. Aan de hand van een preview kun je een film, serie of documentaire bekijken. Deze kunnen dan meestal in 24 uur bekeken worden. Voor films moet je vaak betalen, documentaires zijn meestal gratis. Op Overstappen.nl zie je per aanbieding met interactieve tv of Video on Demand wordt aangeboden.

Elektronische Programma Gids

De EPG is een elektronische televisiegids. Je ziet in deze gids welke programma’s op welke zenders worden uitgezonden. Door een tv-programma of film in de gids te selecteren, kun je er meer informatie over lezen. Heb je een decoder met ingebouwde harddisk? Dan kun je je favoriete tv-programmas en/of films opnemen en later terugkijken.

Teletekst

Je kunt met interactieve televisie gewoon gebruikmaken van Teletekst.

Zenders blokkeren

De meeste digitale ontvangers (decoders) bieden de mogelijkheid om bepaalde zenders te blokkeren, voor bijvoorbeeld je kinderen. Je kunt deze zenders beveiligen met een pincode, zodat deze alleen te bekijken zijn na het invoeren van deze pincode. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van uw ontvanger.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.