Hoe maak ik de juiste keuze?

Ben je op zoek naar een nieuw internetabonnement of een alles-in-een-pakket met internet, vast bellen en digitale tv? Onderstaande tips helpen je bij het kiezen van het juiste pakket of abonnement.

Doe eerst de postcodecheck

De eerste stap die je neemt als je internetaanbieders en pakketten gaat vergelijken is de postcodecheck. Zo zie je direct welke abonnementen er op je adres beschikbaar zijn. Dan pas ga je de pakketten en abonnementen filteren op soort netwerk, internetsnelheid, aantal tv-zenders, contractduur.

[esos-buttons title=”Doe de postcodecheck” size=”pijl” funnel=”internet-bellen-tv”  url=”/internet-bellen-tv/”]

Losse abonnementen of alles-in-een?

Een pakket met internet, vast bellen en digitale tv is in de meeste gevallen goedkoper dan losse abonnementen. Je krijgt daarnaast nog maar één factuur van één aanbieder. Bijna alle internetaanbieders bieden een alles-in-een-pakket aan.

Maandelijkse en eenmalige kosten

Bekijk het abonnement van je huidige internetprovider en je maandelijkse kosten. Vergelijk deze met de maandelijkse kosten van andere abonnementen. Houd er wel rekening mee dat je vaak eenmalige kosten betaalt bij een nieuw abonnement, bijvoorbeeld:

 • Aansluitkosten
 • Kosten voor een nieuwe modem of decoder
 • Verzendkosten

Veel providers berekenen deze kosten niet door naar nieuwe klanten. Check daarom voor je overstapt de eventuele eenmalige kosten. Deze zijn op Overstappen.nl altijd helder aangegeven. Of kijk bij het vergelijken naar de jaarkosten. Hierin zijn de eenmalige kosten verrekend.

Meer voor je geld

De afgelopen jaren zijn de snelheden van internetabonnementen regelmatig verhoogd. Je kunt voor hetzelfde bedrag vaak een snellere verbinding of extra diensten krijgen. Ben je tevreden over je huidige snelheid dan kun je waarschijnlijk een goedkoper abonnement nemen. In beide gevallen ben je voordeliger uit.

Je wensen

Abonnementen en pakketten verschillen van elkaar. Het is belangrijk om goed na te denken over wat je belangrijk vindt in een pakket. Voor de hand liggende zaken om op te vergelijken zijn:

 • internetsnelheid
 • aantal tv-zenders
 • contractduur
 • soort verbinding
 • beltarieven

Pakketten bieden echter meer aanvullende diensten waar je op kunt vergelijken.

[esos-buttons title=”Internet, bellen, tv vergelijken” size=”pijl” funnel=”internet-bellen-tv”  url=”/internet-bellen-tv/”]

Draadloze modem

Heb je meerdere computers, laptops of tablets in huis en wil je met meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maken van internet? Selecteer dan een abonnement met een draadloze modem. Hiermee kun je overal in huis, zonder kabels, gebruikmaken van internet. Veel abonnementen zijn inclusief een draadloze modem in bruikleen.

Aanbod van tv- en radiozenders

Het aanbod van tv- en radiozenders verschilt sterk per provider en pakket. Als je uit veel tv-zenders wilt kiezen is dit iets om op te letten bij het vergelijken. Is je televisie HD-ready en wil je haarscherp beeld? Kies dan een pakket met veel tv-zenders in HD-kwaliteit.

Virusscanner, spamfilter of firewall

Veel internetaanbieders bieden een beveiligingspakket of gratis beveiligingssoftware bij je internetabonnement. Soms is dit kosteloos, maar meestal is het optioneel en betaal je enkele euro’s per maand.

Installatie van het pakket

Zie je op tegen het installeren van je internetaansluiting of het koppelen van je digitale tv aan een decoder? Laat je pakket dan installeren door een monteur. Regelmatig hebben aanbieders acties met gratis installatie door een monteur.

Wil je zelf de installatie doen? Bij bijna alle aanbieders krijg je gratis een doe-het-zelf-pakket met duidelijke handleiding thuisgestuurd.

Helpdesk

Heb je vragen over de installatie, het pakket of extra diensten? Dan neem je contact op met de helpdesk van je provider. Bekijk van tevoren welke tarieven de provider hiervoor rekent. Zo voorkom je dat je straks een hoge rekening thuisgestuurd krijgt.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.