Per wanneer kan ik overstappen?

Dankzij het verbod op stilzwijgende contractverlenging is overstappen van aanbieder makkelijker geworden. Na de contractvervaldatum is je contract maandelijks opzegbaar. Je kunt dan elk moment overstappen. Controleer of je huidige aanbieder nog steeds de beste keuze is. Zo voorkom je dat je onnodig veel betaalt.

Stilzwijgende verlenging niet meer toegestaan

In 2009 is de wetgeving op het gebied van stilzwijgende contractverlenging aangepast. Is de oorspronkelijke contractperiode afgelopen? Dan ben je vrij om op te zeggen met een maximale opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan overstappen naar een andere provider met lagere tarieven of betere aansluiting op je wensen.

Check je huidige contract

Met de startdatum en contractduur van je huidige contract, bepaal je de einddatum van je huidige contract. Of kijk in je persoonlijke omgeving bij de internetprovider of je de contractvervaldatum kunt terugvinden. Is dit niet mogelijk? Neem dan contact op met je provider.

Besparen op je vaste lasten

Is je contract afgelopen? Controleer dan of andere aanbieders niet goedkoper zijn of meer waar voor je geld bieden. Door niet te blijven hangen, bespaar je gemiddeld € 200 op je internet-, televisie- en telefoniekosten. Dankzij onze overstapservice is het mogelijk om zonder problemen over te stappen naar een nieuwe provider.

De beste provider vinden

Doe de postcodecheck en vind de internetprovider met de laagste tarieven en/of de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Vanwege unieke kortingen ben je bij Overstappen.nl meestal voordeliger uit dan direct bij de aanbieder.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.