Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over internet

Welke internetsnelheid past bij mij?

De internetsnelheid van providers is de afgelopen jaren snel toegenomen. Kabelmaatschappijen kunnen een downloadsnelheid van 200 Mb bieden. ADSL-aanbieders als KPN, Online.nl, Tele2, XS4ALL volgen met 10 tot 50 Mb. Glasvezelinternet kan op sommige adressen het snelste internet bieden, tot wel 400 Mb down- en uploadsnelheid.

Beperkt gebruik van internet

Via ADSL of VDSL is een internetsnelheid van 10 tot 50 Mb mogelijk. Dit soort internetsnelheden zijn prima als je internet gebruikt om je e-mail te checken en beperkt te surfen. Hoe lager de internetsnelheid, hoe goedkoper het abonnement. Bij ADSL/VDSL wordt de internetsnelheid lager als je ook interactieve tv kijkt. Wil je interactieve tv? Zorg dan voor een internetsnelheid van minimaal 20 Mb.

Internet, bellen en tv vergelijken

Intensief gebruik van internet

Maak je intensief gebruik van internet en download je vaak zware bestanden? Komt het vaak voor dat meerdere mensen tegelijk internet gebruiken? Kies dan voor de pakketten of abonnementen met sneller internet via vdsl, kabel of glasvezel als dat op je huisadres beschikbaar is. Voordeel bij glasvezel is dat de upload- en downloadsnelheid even hoog is. Bij kabel of VDSL is de uploadsnelheid een stuk lager dan de downloadsnelheid.

Internet vergelijken

Overstappen.nl biedt alle ADSL-, kabel- en glasvezelabonnementen van de aanbieders aan. Vul je postcode en huisnummer in en vergelijk alle internetabonnementen en pakketten die op je adres beschikbaar zijn.

Vergelijk alle pakketten

Vul je postcode en huisnummer in:

Wat wil je in je pakket?

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)