Glasvezel Almere

Sinds 2012 wordt in Almere internet via glasvezel aangeboden. In de provincie Flevoland, inclusief Almere, heeft meer dan 50% van de huishoudens een glasvezelaansluiting. Dit hoge aantal is te danken aan het automatisch aanleggen van glasvezelkabels bij alle nieuwbouwprojecten.

Wat is glasvezel?

Glasvezelinternet of Fiber to the Home (FttH) levert supersnel internet met snelheden boven de 100 Mb per seconde. Glasvezel is zeer geschikt voor intensief internetgebruik zoals gelijktijdig downloaden, streamen, uploaden, online gamen en tv-kijken in HD-kwaliteit. In steeds meer steden is glasvezelinternet verkrijgbaar, zoals ook in Almere. De hoogste beschikbaarheid is vooral in nieuwbouwwijken en grote steden.

Voordelen glasvezelinternet

Er zijn vele voordelen aan glasvezel verbonden ten opzichte van ADSL– of kabelinternet. Glasvezelinternet biedt snelheden van 100 Mb per seconde, dat betekent zonder onderbreking down- en uploaden, tv-kijken, vast bellen en online gamen. Dit komt omdat bij glasvezel de up- en downloadsnelheden gelijk zijn en je de kabel niet deelt met de buren of de buurt.

Glasvezelinternet is betrouwbaar en stabiel en biedt keuzevrijheid van de internetprovider die bij je past. Het glasvezelnetwerk is open, wat als voordeel heeft dat iedereen internet, bellen en tv via dat netwerk kan aanbieden.

Glasvezel Almere

Woon je in Almere en wil je internetten via glasvezel? Vul je postcode in onze vergelijker in en je ziet meteen of glasvezel in je straat wordt aangeboden. Kies vervolgens voor een van de voordelige alles in 1 pakketten inclusief glasvezel en je bent binnenkort aangesloten op het snelste internet dat mogelijk is in Almere. Bekijk de specificaties van de glasvezelinternetpakketten voor de internetsnelheden, aantal tv-zenders en beltarieven.

Vergelijken glasvezel Almere

Glasvezel in Almere is een initiatief van de stichting Almere Kennisstad. Wil je controleren of glasvezelinternet op je adres beschikbaar is? Vul je postcode in de internetvergelijker in en je krijgt een duidelijk overzicht van alle glasvezelabonnementen op je adres in Almere. Als je vervolgens besluit om over te stappen naar glasvezel, regelen wij de overstap snel en gratis voor je.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.