Glasvezel Amersfoort

Vergelijk verschillende glasvezel aanbieders en vind de beste voor de laagste prijs.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk glasvezel
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Het opzetten van het glasvezelnetwerk in Amersfoort is volledig gefinancierd door Glashart (Reggefiber) en begon in 2010. Een jaar later constateerde de gemeente van Amersfoort dat het glasvezelnetwerk niet volledig werd gebruikt. Daarom boden ze particulieren met glasvezel de mogelijkheid om gratis een eigen televisiekanaal te starten.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een kabel die bestaat uit glasvezels. Er wordt in plaats van elektriciteit licht gebruikt om data te transporteren. Dit zorgt ervoor dat bestanden sneller over langere afstanden worden verzonden. Een glasvezelaansluiting wordt ook wel Fiber to the Home (FttH) genoemd, omdat per huishouden een glasvezelaansluiting wordt aangelegd.

Voordelen van glasvezel

Het belangrijkste voordeel van glasvezel is de hoge snelheid van de internetverbinding. Vooral het uploaden van bestanden gaat met glasvezel veel sneller dan met ADSL en kabel. Dit komt omdat er bij glasvezel geen verschil zit tussen het uploaden en downloaden. Je hoeft je glasvezelaansluiting niet te delen met de buren. Hierdoor is een glasvezelinternetverbinding erg betrouwbaar en stabiel.

Aanbod glasvezel Amersfoort

Als je in Amersfoort woont, heb je het voordeel dat je kunt kiezen voor glasvezel. Er zijn meerdere internetaanbieders die glasvezelabonnementen in Amersfoort leveren. Zo leveren de providers KPN en XS4ALL glasvezel in Amersfoort. In onze vergelijker zie je op basis van je postcode en huisnummer welke aanbieders in je straat glasvezel aanbieden.

Glasvezel Amersfoort vergelijken

Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig alle glasvezelabonnementen in Amersfoort op prijs en kwaliteit. Er zijn ook alles-in-een-pakketten die glasvezel bevatten. Heb je het beste en voordeligste glasvezelabonnement gevonden? Sluit het abonnement af en maak gebruik van onze overstapservice.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.