Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Glasvezel Amsterdam

In Amsterdam begon men in 2011 met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Voor een wereldstad als Amsterdam is een snelle glasvezelverbinding erg belangrijk, omdat het een must is voor een sterke kenniseconomie. Glasvezel biedt toegang tot interactieve informatie- en communicatiediensten met een hoge kwaliteit.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een kabel van glasvezels, waarbij licht wordt gebruikt om data en gegevens te verzenden. Dit zorgt ervoor dat informatie veel sneller over lange afstanden wordt verspreid. Online chatten, skypen of het draaien van zware online programma’s gaat zonder problemen. Een glasvezelaansluiting of Fiber to the Home (FttH) wordt per huishouden aangelegd. Zo heeft iedereen zijn eigen glasvezelaansluiting.

Glasvezelaanbieders vergelijken

Voordelen van glasvezel

Het grootste voordeel van glasvezel internet is de hoge internetsnelheid. ADSL of de kabel zijn meer dan 2 keer zo langzaam als glasvezel. Vooral uploaden van bestanden gaat snel via glasvezel. Glasvezel heeft als eigenschap dat uploaden en downloaden even snel gaat. Verder is glasvezel de betrouwbaarste internetverbinding tot nu toe. Iedereen heeft een eigen glasvezelaansluiting waardoor je met niemand anders deelt in internetsnelheid.

Glasvezel Amsterdam

Woon je in Amsterdam en wil je gebruikmaken van glasvezel? In Amsterdam heb je keuze uit vele internetabonnementen via glasvezel. Op dit moment zijn de volgende Amsterdamse wijken al voorzien van een glasvezelaansluiting: IJburg, Indische buurt, Nieuwbouw Oostelijk Havengebied, Oosterpark- en Dapperbuurt en Osdorp. Maar ook in andere wijken is het mogelijk om glasvezel aan te vragen. Geef in onze internetvergelijker je postcode op en je ziet of glasvezel in je straat mogelijk is en welke abonnementen er in je buurt beschikbaar zijn.

Vergelijk Glasvezel Amsterdam

Vul je postcode in bij onze vergelijker en zie meteen uit welke glasvezelaanbieders je kunt kiezen. In Amsterdam biedt bijvoorbeeld de provider Vodafone glasvezelabonnementen aan. Bestel na het vergelijken van aanbieders meteen het beste glasvezelabonnement en gebruik onze gratis overstapservice.

Vergelijk alle pakketten

Vul je postcode en huisnummer in:

Wat wil je in je pakket?

Reviews Overstappen.nl

"Overgestapt energie leverancier"

Angela Thijssen, 1 dag geleden