Glasvezel Berkel en Rodenrijs

De gemeente Berkel en Rodenrijs is voorzien van een glasvezelnetwerk. In het begin van 2009 werd het glasvezelnetwerk aangelegd. Eind 2009 konden de inwoners van Berkel en Rodenrijs al gebruikmaken van glasvezelinternet. Berkel en Rodenrijs was dan ook een van de eerste gemeenten waar KPN haar glasvezeldiensten aanbood.

Uitleg over glasvezel

Glasvezel is een kabel gemaakt van glasvezels. Een glasvezel is een haardun draadje van glas. Bij een gewone internetverbinding via de kabel of ADSL worden gegevens doorgegeven in enen en nullen. Dit is een computertaal die alleen uit binaire getallen bestaat.

Bij glasvezel worden de signalen ‘licht aan’ of ‘licht uit’ gebruikt in plaats van enen en nullen. Het aan- en uitzetten van licht gaat veel sneller dan het doorgeven van binaire getallen. Hierdoor is internet via glasvezel veel sneller dan via de kabel of ADSL. Wil je het snelste internet in Berkel en Rodenrijs?

Pluspunten van glasvezel

Glasvezel heeft vele pluspunten ten opzichte van een gewone internetverbinding. Internet via glasvezel is het snelste internet dat er is en is verkrijgbaar vanaf 50 Mb/s. Hierdoor is het downloaden van grote bestanden geen enkele moeite. Het uploaden gaat met glasvezel even snel als bij het downloaden. Ook een groot pluspunt is dat je met een glasvezelinternetverbinding een eigen internetverbinding heeft. Zo heb je een constante en betrouwbare internetverbinding.

Glasvezelinternet in Berkel en Rodenrijs

Inwoners van de gemeente Berkel en Rodenrijs kunnen gebruikmaken van glasvezeldiensten van verschillende glasvezelaanbieders. Het glasvezelnetwerk in Berkel en Rodenrijs is namelijk een open netwerk. Glasvezeldiensten van de glasvezelaanbieders: Fiber, KPN, Tele2, Vodafone en XS4All zijn beschikbaar in Berkel en Rodenrijs.

Vergelijk glasvezel in Berkel en Rodenrijs

Woon je in Berkel en Rodenrijs en wil je het beste glasvezelabonnement? Ga dan nu naar onze vergelijker en vul je postcode in. Vergelijk vervolgens de hierboven genoemde internetaanbieders, waardoor het kiezen van het juiste glasvezelabonnement kinderspel wordt. Bij het afsluiten van een glasvezelabonnement helpen wij je bij het overstappen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.