Glasvezel Berkelland

De aanleg van een glasvezelnetwerk in Berkelland liet even op zich wachten. Reggefiber wilde pas in Berkelland investeren als meer dan 30% van de inwoners zich aanmeldden voor een glasvezelaansluiting. Pas in het begin van 2011 waren er genoeg aanmeldingen om het glasvezelnetwerk in Berkelland aan te leggen.

Uitleg over glasvezel

Een glasvezel kabel is een kabel van glasvezels. Glasvezels zijn haardunne draadjes van glas. Een glasvezelkabel gebruikt licht voor het transporteren van data. De ‘gewone’ kabel die wij gebruiken voor onze internetverbinding verzend gegevens met binaire getallen. Het verschil hiertussen is dat licht met een grotere snelheid data transporteert dan het gebruik van binaire getallen. Vandaar dat glasvezel internet aanzienlijk sneller is.

Pluspunten van glasvezelinternet

Met glasvezelinternet ben je voorzien van het beste internet. Je hebt geen haperingen meer bij het gebruiken van zware online software of het spelen online games. Een groot pluspunt van glasvezelinternet is dat het downloaden van bestanden even snel gaat als het uploaden.

Daarnaast is een glasvezel internetverbinding per huishouden aangesloten. Je hoeft je internetverbinding dus met niemand te delen. Dit zorgt voor stabiel en betrouwbaar internet, vrijwel zonder storingen.

Glasvezel in Berkelland

Het glasvezelnetwerk in Berkelland is een open netwerk. Dit betekent dat elke provider zijn glasvezeldiensten kan aanbieden op het glasvezelnetwerk. Vul bij onze vergelijker je postcode in en bekijk uit welke glasvezelaanbieders je kunt kiezen in je wijk.

Glasvezelinternet in Berkelland vergelijken

Vergelijk nu de glasvezelaanbieders KPN, Vodafone, Tele2, XS4ALL, Telfort en Fiber met elkaar. Zo weet je zeker dat je het juiste abonnement kiest voor glasvezelinternet in Berkelland. Je kunt bij Overstappen.nl het glasvezelabonnement gelijk online afsluiten en overstappen van provider.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.