Glasvezel Deventer

In 2009 was Deventer de eerste stad in heel Nederland, waar alle huishoudens en bedrijven een glasvezelaansluiting kregen. De geïsoleerde bedrijven en boerderijen werden voorzien van supersnel draadloos internet. Bij de introductie van de glasvezelinternetverbinding, stapten 40% van alle huishoudens in Deventer over op glasvezel.

Wat houdt glasvezelinternet in?

Glasvezel is een haardunne draad van glas, waar een laserlicht doorheen gaat. Door deze techniek wordt een grote hoeveelheid informatie snel over lange afstanden verstuurd. Een glasvezelaansluiting wordt per huishouden aangesloten, daarom wordt het ook wel Fiber to the Home (FttH) genoemd. Zo hoef je geen internetverbinding meer te delen met je buurt en wordt het mogelijk om veel sneller bestanden te up- of downloaden.

Voordelen glasvezelinternet

Glasvezelinternet brengt vele voordelen met zich mee ten opzichte van ADSL- of kabelinternet. Een van de grootste voordelen van glasvezel is dat de snelheid van je internet ongeveer 4 keer zo snel wordt. Met glasvezel kun je dus zonder onderbrekingen (gelijktijdig) online gamen, Skypen en live tv-kijken. Ook zijn de up- en downloadsnelheden gelijk aan elkaar, wat bij ADSL en de kabel niet het geval is. Verder is glasvezel zeer betrouwbaar en constant, omdat je je glasvezelaansluiting niet hoeft te delen met je buren.

Glasvezelaanbod Deventer

Als je in Deventer woont, heb je de beschikking over glasvezelinternet. Je hoeft alleen maar je postcode in onze vergelijker in te vullen om te zien welke providers je glasvezelinternet aanbieden. De grote telecomproviders als KPN, Telfort en XS4ALL bieden glasvezel aan in Deventer. Het is ook mogelijk een voordelig alles-in-een-pakket inclusief glasvezel aan te vragen in Deventer.

Vergelijk Glasvezel in Deventer

Deventer biedt veel keuze qua glasvezelabonnementen. Bij Overstappen.nl kun je deze glasvezelabonnementen gemakkelijk met elkaar vergelijken. Vergelijk de abonnementen op kwaliteit en prijs, zodat je het beste abonnement kiest. Sluit een glasvezelabonnement af met gratis overstapservice en maak gebruik van de beste internetverbinding in Deventer.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.