Glasvezel Enschede

Vergelijk verschillende glasvezel aanbieders en vind de beste voor de laagste prijs.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk glasvezel
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Enschede telde in 2008 43.000 huishoudens met een glasvezelaansluiting. Tussen de 30 en 60% van deze huishoudens maakte ook daadwerkelijk gebruik van hun glasvezelaansluiting. In 2011 werd het eerste glasvezelcentrum in Enschede geopend. Hier zien bezoekers met eigen ogen de voordelen van glasvezel ten opzichte van analoge en andere veel gebruikte digitale netwerken.

Wat is glasvezelinternet?

Glasvezel is een techniek om via vezels van glas, data te verzenden met lichtstralen. Hierdoor is internet via glasvezel veel sneller dan een ADSL- of kabelinternetverbinding. Omdat een glasvezelaansluiting per huishouden wordt aangesloten, noemt men het ook wel Fiber to the Home (FttH). In steeds meer steden is internet via glasvezel verkrijgbaar, zoals in Enschede. Bij de meeste nieuwbouwprojecten wordt ook meteen een glasvezelverbinding aangelegd.

Voordelen van glasvezelinternet

Het grootste voordeel van een glasvezelinternetverbinding, ten opzichte van een ADSL of kabel, is een veel sneller internet. Vooral de snelheid van het uploaden van bestanden is bij glasvezelinternet veel hoger. Bij glasvezelinternet staat de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Met glasvezelinternet kun je zonder problemen grote bestanden versturen of online tv kijken. Daarnaast is internet via glasvezel zeer betrouwbaar en constant, aangezien je je glasvezelverbinding niet hoeft te delen.

Glasvezelinternet Enschede

Woon je in Enschede en wil je het snelste internet van de stad? Bij Overstappen.nl zie je meteen welke glasvezelabonnementen voor je beschikbaar zijn in onze handige vergelijker. Je hoeft alleen je postcode en huisnummer in te vullen en je ziet direct de namen van alle aanbieders, zoals Vodafone, KPN, Telfort en Fiber. Naast glasvezelabonnementen zijn er ook alles in 1 pakketten met glasvezel beschikbaar.

Vergelijk glasvezel Enschede

Het glasvezelnetwerk in Enschede is een open netwerk. Dit betekent dat er meerdere aanbieders glasvezel mogen aanbieden op het netwerk. Op Overstappen.nl vergelijk je gemakkelijke alle glasvezelaanbiedingen van verschillende providers met elkaar. Door je postcode in te vullen, zie je precies welke abonnementen in Enschede voor je beschikbaar zijn. Als je meteen wilt overstappen naar glasvezel, is dit geen probleem. Wij regelen je overstap kosteloos.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.