Glasvezel Houten

Houten heeft al een glasvezelnetwerk sinds 2010. Het aanleggen van het glasvezelnetwerk verliep alleen niet zoals gepland. Er ontstonden gaslekken tijdens de werkzaamheden. Dit kwam omdat bij het aanleggen van glasvezel de leidingen stuk werden gestoten. Houten liep zodoende vertraging op met de uitrol van glasvezelinternet, maar is nu voorzien van de snelste internetverbinding.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een kabel gemaakt van glasvezels. Hierbij wordt licht gebruikt in plaats van elektriciteit om data te verzenden en te ontvangen. Dit zorgt ervoor dat gegevens veel sneller over lange afstanden worden verstuurd. Een glasvezelaansluiting wordt ook wel Fiber to the Home (FttH) genoemd, omdat ieder huishouden een eigen aansluiting heeft.

Voordelen van glasvezelinternet

Glasvezel loopt ver voor op ADSL en de kabel. Internet via glasvezel is vele malen sneller. Met glasvezelinternet is downloaden en uploaden een fluitje van een cent. Bovendien gaat uploaden bij glasvezel even snel als downloaden. Verder is het afspelen van video’s met een hoge resolutie of het gebruik van zware online programma’s geen probleem. Tenslotte is internet via glasvezel zeer betrouwbaar, want je deelt je internetverbinding niet met anderen.

Glasvezel Houten

Woon je in Houten en wil je de beste internetverbinding die er mogelijk is? Dan hoef je alleen maar te kiezen voor de beste glasvezelaanbieder. Houten beschikt over een aantal glasvezelaanbieders. Denk hierbij aan de telecombedrijven KPN, Telfort, Fiber en XS4all. Elke provider heeft zo zijn eigen kwaliteiten en prijzen, kies de provider die het best bij je past.

Vergelijk glasvezel in Houten

Ben je op zoek naar glasvezelinternet in Houten? Bij Overstappen.nl zie je gelijk welke glasvezelaanbieders abonnementen in je woonplaats aanbieden. Vul daarom je postcode en huisnummer in, zodat je kunt beginnen met het vergelijken van de verschillende glasvezelaanbiedingen. Als je het juiste glasvezelabonnement hebt gevonden, sluit je het best passende abonnement gelijk af via onze gratis overstapservice.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.