Glasvezel Meppel

In de gemeente Meppel werd er in 2009 met het aanleggen van glasvezel gestart. Zo begon Reggefiber met het glasvezelnetwerk in de wijk Koedijkslanden. Meppel was de eerste gemeente in het noorden van het land dat beschikt over glasvezel. Jammer genoeg waren er ook dieven die hier gebruik van maakte door zich voor te doen als glasvezelinspecteurs.

Hoe werkt glasvezelinternet?

Een glasvezelaansluiting is een internetverbinding die tot aan je woning wordt aangelegd. Vandaar dat de Engelse term hiervoor Fiber to the Home (FTTH) wordt genoemd. Internet via de kabel of ADSL gebruikt een coaxkabel om het netwerk van de wijkcentrale te verbinden met je woning. Een glasvezelkabel heeft een veel hogere snelheid dan de kabel of ADSL, omdat het gebruik maakt van licht voor het versturen van bestanden.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Glasvezel heeft vele voordelen vergeleken met internet via de kabel of ADSL. Het grootste voordeel is uiteraard de snelheid van glasvezelinternet. Hierdoor is het ook mogelijk om grote bestanden even snel te downloaden als uploaden.

Doordat een glasvezelverbinding wordt aangelegd tot de woning, heb je een eigen internetverbinding die je niet hoeft te delen met de buurt. Ook is een glasvezelverbinding erg stabiel en heeft daardoor vrijwel geen storingen.

Glasvezelinternet Meppel

Glasvezel in Meppel wordt door vele internetproviders geleverd. Het glasvezelnetwerk is dan ook een open netwerk. Zo kun je glasvezelinternet aanvragen bij de providers KPN, Vodafone, Telfort, Tele2, Fiber en XS4ALL. Als je precies wilt weten welke internetproviders bij je in de buurt glasvezel aanbieden, ga dan naar onze internetvergelijker.

Glasvezel in Meppel vergelijken

Als je goedkoop internet via glasvezel wilt, kun je alle glasvezelaanbieders vergelijken uit je buurt.  Door je postcode en huisnummer in te vullen, vinden wij de beste optie voor jou als het gaat om glasvezel in Meppel. Sluit vervolgens het glasvezelabonnement af en wij helpen je bij het overstappen van provider.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.