Glasvezel Veenendaal

Vergelijk verschillende glasvezel aanbieders en vind de beste voor de laagste prijs.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk glasvezel
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

In oktober 2009 maakte Veenendaal voor het eerst kennis met glasvezelinternet bij een het glasvezelevenement van de provider XMS. Op 28 april 2009 werden de eerste 4 bewoners aangesloten op het glasvezelnetwerk van Veenendaal. De grootste voetbalvereniging van Veenendaal, DOVO, is met behulp van glasvezel een eigen lokale tv-zender gestart.

Informatie over glasvezel

Glasvezel is een nieuwe manier voor het verzenden en ontvangen van data. Een glasvezelverbinding is een kabel die bestaat uit glasvezels. In plaats van het versturen van data in digitale cijfers, wordt er bij een glasvezelverbinding gebruik gemaakt van licht. Hierdoor worden bestanden en gegevens vele malen sneller verspreid en heeft de internetverbinding een 20 keer zo grote brandbreedte.

Waarom glasvezelinternet?

De belangrijkste reden om te kiezen voor glasvezelinternet is de internetsnelheid. Glasvezelinternet kan tot 10 Gb per seconden aan data verzenden én ontvangen. Dat is ook gelijk het tweede voordeel van glasvezel, de uploadsnelheid is gelijk aan de downloadsnelheid. Daarnaast is een glasvezelverbinding erg betrouwbaar, omdat het niet gevoelig is voor corrosie, blikseminslagen of storingen door radiofrequenties.

Glasvezel in Veenendaal

Wil je over het snelste internet in Nederland beschikken? Dat kan als je in Veenendaal woont. Je hebt zelfs de keuze uit verschillende glasvezelaanbieders. De telecomproviders KPN en XS4ALL bieden bijvoorbeeld glasvezelinternet in Veenendaal aan.

Glasvezelinternet vergelijken

Wanneer je geen keuze kunt maken tussen de glasvezelaanbieders in Veenendaal of je je  afvraagt welke internetaanbieders glasvezel bij je thuis leveren, ga dan naar onze vergelijker. Door het invullen van je postcode en huisnummer, zie je meteen welke glasvezelaanbieder voor jou het goedkoopst is. Daarnaast helpen wij je graag als je wilt overstappen naar glasvezelinternet.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.