Tips internet, bellen en tv

Wil je overstappen naar een nieuw internetabonnement of een ander pakket met internet, vast bellen en/of digitale tv? Met onderstaande tips voor internet+bellen+tv ben je snel weer op de hoogte van de actuele mogelijkheden voor je telecomdiensten. Je kunt met deze tips bewustere keuzes maken en een abonnement afsluiten dat goedkoop is en aan je behoeftes voldoet.

1. Waar let jij op bij het vergelijken?

Ga na wat je belangrijk vindt in een pakket met internet, bellen en/of tv. Wil je overstappen omdat je je huidige abonnementsgeld van € 50 per maand te prijzig vindt? Dan let je vooral op prijs. Kijk je slechts sporadisch tv? Dan wil je niet betalen voor een aanbieder met uitgebreide HD-zenderpakketten. Ben je niet tevreden met je huidige internetsnelheid? Vind dan via de sorteerfuncties in de vergelijker de providers met de wat hogere internetsnelheden.

Bekijk ook onze tips om de snelheid van je internet te verbeteren.

2. Welk pakket is beschikbaar op jouw adres?

Internetaanbieders leveren hun diensten via ADSL, kabel, glasvezel, ether of satelliet. Voor je je gaat inlezen op de soorten verbindingen is het verstandig om eerst via de postcodecheck in de vergelijker te kijken welke verbindingen op je adres beschikbaar zijn. Elke verbinding heeft zijn mogelijkheden, voordelen en beperkingen. Via glasvezel is het meest snelle internet mogelijk, de abonnementen met ADSL bieden vaak goedkopere internetabonnementen aan met een lagere snelheid.

Lees meer over het soort verbindingen in de veelgestelde vragen over ADSL, kabel of glasvezel.

Naar boven

3. Wat voor internetter ben jij?

Gebruik je internet alleen om wat te surfen, je e-mail te checken en te internetbankieren? Dan is goedkoop internet voor jou een prima keuze. Ben je constant online, speel je games en download je veel? Of maken regelmatig meerdere mensen tegelijk gebruik van internet? Kies dan een duurder abonnement met een hogere internetsnelheid.

Naar boven

4. Alles-in-een of een los abonnement

Tegenwoordig bieden bijna alle internetaanbieders alles-in-een-pakketten aan. Een totaalpakket is meestal voordeliger dan allerlei losse abonnementen. Het is ook overzichtelijk om 1 factuur te krijgen en 1 aanspreekpunt te hebben bij storingen. Het nadeel is dat als de provider een storing heeft of je wordt afgesloten vanwege een betalingsachterstand, je niet alleen zonder internet, maar ook zonder tv en telefonie komt te zitten.

Naar boven

5. Vergelijk op basis van prijs

In onze vergelijker tonen wij zowel de maandelijkse, jaarlijkse als eenmalige kosten. In de top 3 vind je de abonnementen met de laagste kosten per jaar. Sommige abonnementen bieden we tegen scherpe kortingen aan. Je krijgt bijvoorbeeld de eerste 6 maanden voor de halve prijs. Deze korting en eventuele aansluitkosten zijn verwerkt in de ‘kosten van het eerste jaar’.

Naar boven

6. 1 of 2 jarig contract?

De abonnementen in de vergelijker van internet bellen en tv hebben een contractduur variërend van 12 tot 24 maanden. Je kunt op de contractduur filteren. De aanbiedingen met de hoogste kortingen en/of duurste welkomstcadeaus hebben vaak een looptijd van 24 maanden. Als je vrij trouw bent aan een aanbieder en voor langere tijd bij een provider wilt blijven, kan dit een goede keuze zijn. Voor meer vrijheid kies je een jaarcontract.

Naar boven

7. Check je huidige contract

De abonnementen en pakketten van internetaanbieders hebben een contractduur van 1 tot 2 jaar. Ga bij je huidige provider na tot hoe lang je contract loopt. Of bereken de contractvervaldatum aan de hand van je startdatum en contractduur. Als het contract is afgelopen dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd dat maandelijks opzegbaar is. Je kunt dus na afloop van het contract op elk moment opzeggen, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn.

Naar boven

8. Extra’s bij abonnementen

Internetsnelheid, aantal tv-zenders en beltarieven zijn belangrijke factoren bij het kiezen van een internetaanbieder. Er zijn echter meer punten waarop je de pakketten en abonnementen van internetaanbieders kunt vergelijken:

  • Beschikbaarheid HD-televisiezenders
  • (Gratis) installatie door een monteur
  • Wel of geen video-on-demand

Naar boven

9. Je huidige e-mailadres behouden

Bij de internetprovider krijg je een e-mailadres. Dit e-mailadres verandert als je overstapt van aanbieder, of als de aanbieder ermee stopt. Je bent niet verplicht om gebruik te maken van het e-mailadres dat je aangeboden krijgt via je provider. Maak gebruik van webmail, bijvoorbeeld Outlook.com, Yahoo of Gmail. Je kunt dan voor lange tijd hetzelfde e-mailadres blijven gebruiken.

Naar boven

10. Gebruik onze gratis overstapservice

Stap je over naar een andere internetaanbieder? Onze overstapservice is voor de meeste switches beschikbaar. Je huidige aanbieder wordt dan voor je opgezegd. Is er voor jouw overstap geen overstapservice mogelijk? Zeg dan zelf je huidige abonnement(en) op. Heb je nog een los tv-abonnement die geen deel uitmaakt van een pakket? Losse tv-abonnementen dien je altijd zelf op te zeggen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.