Internet vergelijken | Alle abonnementen voor thuis (2024)

Internet vergelijken

 • Vergelijk meer dan 10 providers
 • Bespaar tot €96,- op je abonnement
 • Stap zorgeloos over

Beste internet aanbiedingen van deze maand

supplier-logo
€21,25
per maand
checkmark Eerste 3 maanden 50% korting
checkmark Ontvang 1 SmartWifi pod 6 bij Internet Start, XXL of Elite
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. €19,95 en installatiehulp t.w.v. €249,-
supplier-logo
€21,25
per maand
checkmark Eerste 6 maanden 50% korting
checkmark Snelheden tot 4 Gbit/s
checkmark Combineer KPN Internet en Mobiel en krijg meer
supplier-logo
€30
per maand
checkmark Eerste 10 maanden €30,-
checkmark Snelheden tot 8 Gbit/s
checkmark Geen installatiekosten t.w.v. €75,-

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3275 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  6 uur geleden
  Betrouwbaar

  Betrouwbaar

  Gerben Stegenga
  Star on Star on Star on Star on Star off
  6 uur geleden
  Zoon heeft dit geregeld.

  Zoon heeft dit geregeld.

  J.A. Roukens
  Star on Star on Star on Star on Star off
  7 uur geleden
  makkelijk en snel

  makkelijk en snel

  w deiman
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3275 reviews

  Waarom internet vergelijken via Overstappen.nl?

  • Postcodecheck

   Zie alle beschikbare internetverbindingen samen met de maximale snelheid op jouw postcode.

  • Beste acties en deals

   Alle actuele aanbiedingen en deals op één plek. Door ons overzichtelijk gepresenteerd en van alle providers.

  • 100% onafhankelijk

   Wij zijn niet verbonden aan welke aanbieder dan ook. Het maakt ons niet uit voor welke provider je kiest.

  Snel naar

  Internet vergelijken

  In Nederland kan je internet van een groot aantal providers krijgen, ieder met verschillende snelheden en prijzen. Door de verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken, krijg je een goed beeld van de voorwaarden, snelheden en prijzen van de providers.

  Waarom internetabonnementen vergelijken?

  Het vergelijken van internet helpt je bij het vinden van het beste abonnement met de juiste prijs en snelheid, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en budget. Ook weet je vooraf vaak niet welke verbindingen er bij je thuis mogelijk zijn. Door te vergelijken, doe je automatisch een postcodecheck op de beschikbare verbindingen en maximale internetsnelheid.

  Wie vergelijken we?

  Op Overstappen.nl vergelijken we een compleet aanbod van thuis internetabonnementen van alle Nederlandse providers, waaronder KPN, Ziggo, Odido, Youfone, Online en Budget Thuis. Het overzicht is up to date met alle acties en deals.


  Vergelijk internet abonnementen in 4 stappen

  Wil je meteen overstappen of een nieuw abonnement afsluiten? Vergelijk internet en stap over in 4 eenvoudige stappen.

  Stap 1: Doe de postcodecheck

  Voer je postcode met huisnummer in en zie direct welke abonnementen en providers er beschikbaar zijn.

  Stap 2: Vergelijk providers

  In het overzicht vind je alle providers voor jouw postcode. Gebruik de filters om internetabonnementen te vergelijken op prijs en inhoud. Het goedkoopste internet staat bovenaan.

  Stap 3: Stap over

  Sluit het abonnement van je keuze veilig af op de website van de aanbieder. Zij zorgen voor een soepele overstap, zodat jij niet zonder internet komt te zitten.

  Stap 4: Relax en bespaar

  Gelukt! Je bent nu overgestapt. Je nieuwe internetprovider neemt contact met je op over de levertijd.

  Welke deals zijn beschikbaar op jouw adres?

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   Alle aanbiedingen en deals

  • voordeel

   14 dagen bedenktijd

  Internet vergelijken

  Welke internetsnelheid heb ik nodig?

  Abonnementen zijn er met verschillende snelheden. Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt af van hoe je het internet thuis gebruikt. Woon je bijvoorbeeld alleen en ben je weinig thuis? Dan heb je genoeg aan een lagere snelheid. Werk je veel thuis of maken meerdere personen tegelijk gebruik van internet? Dan is een hogere snelheid beter geschikt. De gemiddelde internetgebruiker heeft genoeg aan 50 of 100 Mbit/s. Bekijk hieronder welke snelheden er zijn en wat je ermee kan.

  30 Mbit/s

  Als je alleen woont en maar beperkt thuis gebruikmaakt van internet is 30 Mbit/s een goede keuze. Met deze snelheid kun je met een enkel apparaat HD-video streamen en browsen.

  50 Mbit/s

  Met 50 Mbit/s kun je op meerdere apparaten tegelijk HD-video’s streamen of browsen. Het is een geschikte snelheid voor 2 personen die beperkt internet gebruiken.

  100 Mbit/s

  Met deze snelheid kan je zonder problemen op meerdere apparaten (smart) televisie kijken, browsen en online vergaderingen houden. Thuiswerken op de laptop is hiermee geen enkel probleem.

  200 tot 1000 Mbit/s

  Deze snelheden zijn geschikt voor gezinnen met heavy users. Je kunt op meerdere apparaten tegelijk 4K televisie kijken, gamen en downloaden.

  Soorten internetverbindingen

  Het soort internet dat je thuis kunt ontvangen, hangt af van de internetverbindingen die op jouw adres beschikbaar zijn. Er zijn verschillende soorten internetverbindingen: DSL (ADSL en VDSL), kabel of glasvezel. Ze hebben alle hun voor- en nadelen:

  DSL-internet (ADSL en VDSL)

  ADSL en VDSL zijn beide DSL-verbindingen. Het komt binnen via de telefoonlijn. Om ADSL of VDSL te kunnen ontvangen heb je dus alleen een telefoonaansluiting nodig. ADSL is relatief goedkoop en vrijwel overal beschikbaar. VDSL is de opvolger van het ADSL-internet. De snelheid ligt een stuk hoger dan die van ADSL. Het nadeel van DSL is dat de snelheid afhankelijk is van de afstand tot de wijkcentrale.

  Kabelinternet

  Kabelinternet gaat via de televisiekabel. Je ontvangt het internet thuis via de coax-aansluiting. Het is een stabiele en snelle verbinding met een snelheid tot 1000 Mbit/s. Ook zit er niet langer verplicht televisie in het pakket. Het nadeel is dat je vaak beperkt bent tot één aanbieder.

  Glasvezelinternet

  Met glasvezel ontvang je supersnel internet, ongeacht de ligging van je huis. De down- en uploadsnelheid even hoog, waardoor het geschikt is voor het uploaden van grote bestanden en het streamen van video. Glasvezel wordt steeds populairder, maar is nog niet overal in Nederland beschikbaar. Doe de glasvezelcheck en zie of er glasvezel op jouw adres beschikbaar is.


  Internet thuis providers

  Op Overstappen.nl kan je alle internetproviders vergelijken. Een ruim aanbod aan providers maakt de keuze voor een nieuw abonnement vaak niet makkelijk. Wel levert het andere voordelen op. Vanwege de concurrentie maken providers scherpe deals en acties om nieuwe klanten binnen te halen. Wil je eerst meer weten over de providers voordat je vergelijkt? Klik hieronder op het logo.

  Vergelijk binnen 1 minuut alle internet providers op jouw adres
  Gecontroleerd door
  Jean-Paul Würsten - Telecom- en verzekeringsexpert
  Jean-Paul Würsten
  Telecom- en verzekeringsexpert
  10 minuten 13-05-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.

  Over ons

  Overstappen.nl als tussenpersoon

  Je kunt verschillende internetproviders op Overstappen.nl vergelijken. Wanneer je een internetabonnement hebt gekozen in onze vergelijker, sturen we je door naar de website van de aanbieder om je aanvraag af te ronden. Na je aanvraag is jouw nieuwe internetaanbieder je contactpersoon.

  Hoe verdienen wij geld?

  Wij zijn graag transparant over ons verdienmodel. Als je een internetabonnement via ons afsluit, ontvangen we een vergoeding van de aanbieder.

  100% onafhankelijk

  Onafhankelijkheid vinden wij belangrijk. We sorteren onze vergelijking dan ook altijd op prijs en tonen je de producten in de markt. De vergoeding die we ontvangen speelt dus nooit een rol in de vergelijking.

  Is vergelijken gratis?

  Ja, vergelijken via Overstappen.nl is gratis. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe wij deze service gratis kunnen aanbieden. Dat zit zo: met de aanbieders spreken wij een vergoeding af. Door deze afspraken te maken, kunnen wij onze diensten kosteloos blijven aanbieden.


  Veelgestelde vragen

   Welke internetsnelheid heb ik nodig?

   Welke internetsnelheid je nodig hebt, verschilt per situatie. Voor iemand die alleen woont en internet beperkt gebruikt, bijvoorbeeld voor e-mail en wat browsen, is de laagste internetsnelheid van 30 Mbit voldoende. Wie samenwoont en tegelijkertijd internet gebruikt, is beter af met 50 Mbit.

   Hoe weet ik welke internet provider ik kan kiezen?

   Je kunt de internet postcodecheck of de  glasvezelcheck gebruiken om alle beschikbare abonnementen en pakketten op je adres te vinden. In stedelijke gebieden heb je meestal een ruime keuze uit internetproviders, terwijl het aanbod vaak beperkter is in landelijke gebieden. De postcodecheck helpt je bij het kiezen van de juiste internetprovider.

   Welke provider levert het snelst internet?

   Glasvezel providers Odido en DELTA hebben het snelste internet van Nederland met een maximale snelheid tot wel 8 Gbit/s. Tot voorheen was 4 Gbit/s het snelste beschikbare internet.

   Kan ik ook alleen internet afsluiten?

   Ja, het is tegenwoordig bij alle providers mogelijk te kiezen voor alleen internet. Kiezen voor internet only is goedkoper dan abonnementen met televisie of vast bellen.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met één van onze internetexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten