Internet

Vergelijk verschillende internetproviders
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Bekijk welke deals beschikbaar zijn op jouw adres
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Het internet is tegenwoordig niet meer uit onze levens weg te denken. Alles om ons heen is verbonden met het internet. Voordat je jouw internet kiest, is het belangrijk er meer over te weten te komen. Welke internetverbindingen zijn er? En welke internetsnelheid past het beste je? Op Overstappen.nl helpen we je graag aan het beste internet thuis.

Internetverbinding

Het soort internet thuis wordt bepaald aan de hand van het type verbinding. Handig bij het internet vergelijken om te weten welke internetverbining jij hebt. Er zijn in Nederland verschillende soorten internet voor thuis beschikbaar: kabel, glasvezel, ADSL of VDSL. Iedere verbinding is anders en heeft voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rij:

ADSL

ADSL is een zogeheten DSL-verbinding. Dit betekent dat het internet over de telefoonlijn binnenkomt. Je hebt dus thuis een telefoonaansluiting nodig om ADSL te kunnen ontvangen. Als je meer dan 2 kilometer van de wijkcentrale woont, wordt je signaal zwakker. Ook heeft televisie invloed op internetsnelheid. Een voordeel is dat ADSL relatief goedkoop is en vrijwel overal beschikbaar is.

VDSL

Ook VDSL is een DSL-verbinding. VDSL is de opvolger van het ADSL internet. Het verschil met ADSL is voornamelijk de snelheid. De snelheid van VDSL ligt een stuk hoger dan die van ADSL. Door de toegenomen snelheid betaal je wel meer voor VDSL.

Kabel

Met internet via de kabel bedoelen we de televisiekabel. Je ontvangt het internet via de coax aansluiting thuis. Een voordeel van kabelinternet is dat TV en internet gescheiden zijn. Hierdoor heb je dus geen signaalverlies. Een ander voordeel is de hoge snelheid, met snelheden tot wel 500 MB/s. In tegenstelling tot glasvezel en DSL heb je geen keuze uit aanbieders. Dit komt omdat alleen de netwerkbeheerder zijn diensten kan aanbieden. Daarom is een TV- abonnement ook altijd een verplicht onderdeel. Je kunt dus niet alleen kabelinternet thuis krijgen

Glasvezel

Glasvezel is het snelste type verbinding. Met glasvezel heb je altijd even snel internet thuis ongeacht de afstand naar de centrale. Ook kan je net zo snel uploaden als downloaden. Dit is handig bij grote bestanden uploaden of streamen. Glasvezel is alleen nog niet overal beschikbaar. Het ligt dus aan je postcode of je voor glasvezel kunt kiezen. Door je postcode in onze vergelijker in te vullen kan je zien of er glasvezel voor jou beschikbaar is.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

2232 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 dagen geleden
  Overstappen zonder gedoe

  Overstappen ging heel soepel zonder gedoe alles top geregeld! Zeker een aanrader !!

  Gertjan Roza
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 dagen geleden
  Ik ben heel erg tevreden service en de…b

  Ik ben heel erg tevreden service en de verzekering gaat en hoe laat het even zien Ik heb genoeg geen ervaring met jullie verzekering we gaan zien in de toekomst

  Yassr Douhou
  Star on Star on Star on Star on Star on
  10 dagen geleden
  Prima geregeld

  Prima geregeld

  LvK
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2232 reviews

  Internetsnelheid

  Als je internet voor thuis gaat kiezen is het belangrijk te weten welke snelheden er zijn. De snelheid van internet wordt uitgedrukt in Mbit per seconde ofwel Mb/s. Er kan verschil zitten in de geadverteerde snelheid en de werkelijke snelheid die je thuis krijgt, afhankelijk van het type verbinding.

  20 Mbit/s

  Deze snelheid is goed als je alleen woont en beperkt gebruikmaakt van internet thuis. Je kunt met deze snelheid met een enkel apparaat HD-video streamen en browsen.

  50 Mbit/s

  Dit is een goede snelheid als je alleen of met z’n tweeën woont. Je kunt met deze internetverbinding op meerdere apparaten tegelijk HD-video’s streamen.

  100 Mbit/s

  Met deze snelheid kan je zonder problemen op meerdere apparaten televisie kijken, browsen en video’s streamen.

  200 tot 500 Mbit/s

  Deze snelheden zijn geschikt voor gezinnen met heavy users. Je kunt op meerdere apparaten 4K televisie kijken, gamen en downloaden.

  Welk internet thuis moet ik kiezen?

  Hoe kies je het internet voor thuis dat het beste bij je past? Ga eerst na welk typen verbindingen er beschikbaar is op jouw adres. Je kunt dit doen door je postcode in de vergelijker in te vullen. Kijk ook waar de aansluitpunten van deze verbindingen in je woning zitten.

  Bepaal vervolgens hoeveel Mb/s je nodig hebt om thuis goed te kunnen internetten. Ben je alleen en maak je beperkt gebruik van internet om wat te browsen en te mailen, dan ben je prima af met goedkoper abonnement van 20 tot 50 Mb/s.

  Je kunt in de vergelijker filteren op de snelheid die je minimaal wil hebben.

  Heb je een gezin of wil je grote bestanden snel kunnen downloaden dan is het verstandig om naar een sneller abonnement te kijken, van 100 Mb/s of meer.

  Waarom Internet via Overstappen.nl?

  Overstappen biedt een 100% onafhankelijke vergelijking van alle soorten internet. Het gaat ons alleen om jouw besparing. Je profiteert daarnaast van alle exclusieve acties van providers en hebben we een klantenservice voor al je vragen.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.