Internet

Vergelijk binnen 1 minuut alle internetproviders op jouw adres
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Bekijk welke deals beschikbaar zijn op jouw adres
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Een leven zonder internet is anno nu ondenkbaar. Zeker als het aan Overstappen.nl ligt. Wij helpen je graag bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement. Welke internetverbindingen zijn er? En welke internetsnelheid past het beste bij jou? Wij zetten alle providers en soorten internet voor je op een rijtje. Zodat je nooit meer zonder hoeft.

Snel navigeren naar

Internet vergelijken

Een internetabonnement moet aan een aantal dingen voldoen. Denk aan de soort verbinding, de snelheid, de betrouwbaarheid en de prijs van het internet. Voordat je overstapt of een nieuw abonnement afsluit is het slim om alle opties met elkaar te vergelijken. Via de vergelijker van Overstappen.nl is dat zo gedaan. Wij tonen je de internetabonnementen die het best passen bij jouw wensen. Zo bespaar je tijd én geld.

internet thuis vergelijken

 

Hoe vergelijk je internet?

Er is een enorme keuze aan internetabonnementen. In onze vergelijker kun je precies aangeven wat jij belangrijk vindt: heb jij voor je werk een hoge internetsnelheid nodig of ga je liever voor de goedkopere optie? Ook verschilt het per adres uit welke providers je kunt kiezen. Vul de vergelijker in en wij tonen je de meest geschikte internetpakketten, gesorteerd op jouw gewenste specificaties.

Vergelijk internet in 4 stappen

Wil je meteen overstappen of een nieuw abonnement afsluiten? Vergelijk en stap over in de volgende 4 simpele stappen. Makkelijker wordt het niet!Wil je meteen overstappen of een nieuw abonnement afsluiten? Vergelijk en stap over in de volgende 4 simpele stappen. Makkelijker wordt het niet!

vergelijk internet

Stap 1: Vul je gegevens in

Bekijk al in een minuut wat er beschikbaar is op jouw postcode.

internetproviders vergelijken

Stap 2: Vergelijk providers

Je ziet in een handig overzicht de beste en goedkoopste providers voor jouw postcode. Hierdoor kun je gemakkelijk geschikte providers vergelijken op prijs én inhoud.

Overstappen internetabonnement

Stap 3: Stap over

Vervolgens sturen wij je door naar de website van de provider. Zij zorgen voor een soepele overstap, zodat jij niet zonder internet komt te zitten.

besparen met internet vergelijken

Stap 4: Relax en bespaar

Klaar is kees! Het is gelukt met overstappen. Jouw nieuwe internetprovider neemt contact met je op over de levertijd.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten internetsnelheden. Welke snelheid het beste bij jou past is afhankelijk van jouw internetgebruik thuis. Woon je alleen en ben je weinig thuis? Dan heb je genoeg aan een lage snelheid. Werk je thuis en is snel internet daarbij onmisbaar? Dan biedt een hoge snelheid uitkomst. Wij hebben bij Overstappen.nl alle soorten voor je bij elkaar gezet. Let wel op: de werkelijke snelheid die je thuis ontvangt, kan afwijken van de gekozen snelheid. Dit is afhankelijk van het type verbinding.

internetsnelheid huishouden

20 Mbit/s (singe’s home)

Als je alleen woont en maar beperkt gebruikmaakt van internet thuis is 20 Mbit/s een goede keuze. Met deze snelheid kun je met een enkel apparaat HD-video streamen en browsen.

1persoonshuishouden internetgebruiker

100 Mbit/s (de thuiswerker)

Met deze snelheid kan je zonder problemen op meerdere apparaten (smart) televisie kijken, browsen en online vergaderingen houden. Thuiswerken op de laptop is hiermee geen enkel probleem.

thuiswerken

50 Mbit/s (the two of us)

Met 50 Mbit/s kun je op meerdere apparaten tegelijk HD-video’s streamen. Een geschikte snelheid voor als jij en je huisgenoot niet veel internet gebruiken.

koppel thuis op de bank tv streamen

200 tot 500 Mbit/s (non-stop online)

Deze snelheden zijn geschikt voor gezinnen met heavy users. Je kunt op meerdere apparaten tegelijk 4K televisie kijken, gamen, media downloaden en de hele dag door de influencer uithangen.

heavy user internetgebruiker of groot gezin

Welk type is bij jou thuis beschikbaar?

Het soort internet dat je thuis kunt ontvangen hangt af van het type verbinding dat op jouw adres beschikbaar is. Er zijn verschillende soorten internetverbindingen: ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Ze hebben alle hun voor- en nadelen:

Internet via de telefoonlijn (ADSL en VDSL)

ADSL en VDSL zijn beide een zogeheten DSL-verbinding. Dit internet komt binnen via de telefoonlijn. Om ADSL of VDSL te kunnen ontvangen heb je dus thuis een telefoonaansluiting nodig. Hoe groter de afstand tussen je huis en de telefooncentrale, hoe zwakker het internetsignaal. Ook kan televisiegebruik de internetsnelheid verlagen. ADSL is relatief goedkoop en vrijwel overal beschikbaar. VDSL is de opvolger van het ADSL-internet. De snelheid is een stuk hoger dan die van ADSL. En daarmee ook de prijs.

Kabelinternet

De verbinding van kabelinternet gaat via de televisiekabel. Je ontvangt het internet thuis via de coax-aansluiting, maar tv en internet zijn wel gescheiden. Zo heb je geen snelheidsverlies en kan de internetsnelheid oplopen tot wel 1000 MBit/s. Sinds kort hoef je niet meer verplicht tv én internet af te sluiten voor een internetverbinding; er zijn aanbieders waarbij je alleen internet kunt afsluiten. Wel ben je beperkt in de keuze voor een aanbieder, omdat kabelaanbieders alleen leveren binnen bepaalde regio’s. Doe de postcodecheck bij Overstappen.nl en ontdek welke aanbieder beschikbaar is op jouw adres.

Glasvezel internet

Via een glasvezelverbinding ontvang je supersnel internet, ongeacht de ligging van je huis. Bovendien is de down- en uploadsnelheid even hoog. Glasvezel is een vrij nieuw type verbinding en nog niet overal beschikbaar in Nederland. Via de internetvergelijker van Overstappen kom je erachter of glasvezel in jouw regio al aanwezig is.

Internet abonnementen voor thuis

Ga je verhuizen en wil je een internetabonnement voor thuis afsluiten? Of wil je overstappen naar een ander abonnement, omdat je vanwege thuiswerken een hogere internetsnelheid nodig hebt? Op basis van jouw adres en wensen tonen we via de Overstappen.nl vergelijker de abonnementen die het beste bij jou passen. Zo bespaar je eenvoudig tijd én geld.

Alleen internet

Tegenwoordig ben je vaak voordelig uit als je alleen een internetabonnement voor thuis afsluit. Je neemt maar één dienst af en betaalt niet voor andere diensten die je eigenlijk helemaal niet gebruikt.

Internet en TV

Een combinatiepakket van alleen internet en televisie is meestal goedkoper dan een alles-in-1-pakket. Logisch ook; je betaalt tenslotte maar voor twee diensten.

Internet en bellen

Bij een pakket voor internet en bellen verloopt de digitale telefonie via de internetverbinding. Een goedkope optie voor bellen en internet in één.

Alles-in-1

Als je voor een alles-in-1-pakket kiest heb je maar één aanspreekpunten voor de drie diensten internet, televisie en bellen. Wel zo overzichtelijk. Vaak ontvang je leuke kortingen of een welkomstcadeau bij het afsluiten van een alles-in-1-pakket.

Hoe kies ik het beste abonnement voor mij?

Hoe weet je welk abonnement het beste aansluit bij jouw voorkeuren? Bedenk goed wat voor soort internetgebruiker jij bent. Welke snelheid heb je nodig en welke aansluitingen zijn beschikbaar op jouw adres? Met de vergelijker van Overstappen.nl vind je eenvoudig de meest geschikte en goedkope abonnementen voor jouw situatie.

Welk internetabonnement past bij mij?

 

Internet thuis providers

Een ruim aanbod aan internetproviders maakt de keuze voor een nieuw abonnement vaak niet makkelijk. Wel levert het andere voordelen op. Vanwege de concurrentie maken providers scherpe deals om klanten binnen te halen. Een overstap levert jou zo leuke kortingen of welkomstcadeaus op. Bovendien is de Overstappen.nl vergelijker er om het overzicht te bewaren. Vul je adres en internetwensen in en wij weten genoeg. De volgende providers bieden internetabonnementen voor thuis aan:

Start nu je internetvergelijking

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

2239 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 maanden geleden
  Goede communicatie

  Goede communicatie

  Van Dam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 maanden geleden
  Vlot verlopen en duidelijk

  Vlot verlopen en duidelijk

  Jans
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 maanden geleden
  Goede regeling overstap.

  Goede regeling overstap. Ging zonder problemen en had er geen omkijken naar.

  Gert
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  2239 reviews

  Vraag nog niet beantwoord?

  Onze internetexperts kunnen je net zo snel als de snelste glasvezelverbinding helpen met jouw vraag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.