Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeringnieuws

« Naar Nieuws

Meer inzicht met de zorgverzekeringskaart

23-09-2016

Een beter inzicht in de polisvoorwaarden, gecontracteerde zorgaanbieders, medicijnen en hulpmiddelen? Zorgverzekeraars Nederland (ZN) introduceert de zorgverzekeringskaart die bij het overstapseizoen kan worden gebruikt als hulpmiddel.

Overzicht

De zorgverzekeringskaart is uiterlijk vanaf 19 november beschikbaar voor iedereen en heeft als doel de belangrijkste elementen van zorgverzekeringen in één oogopslag te kunnen weergeven.

Begrijpend vergelijken

De zorgverzekeringskaart dient als hulpmiddel voor de basisverzekering. De informatie op de zorgverzekeringskaart gaat over de basisverzekering in het algemeen, het eigen risico, de vergoeding en keuzevrijheid (contractering). Denk aan huisarts, fysiotherapie, ziekenhuizen, medicijnen en hulpmiddelen. Door de kaart te introduceren helpt het verzekerden om een overzicht te krijgen in de polisvoorwaarden en kunnen zij inhoudelijk zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Wanneer de kaart beschikbaar is zal Overstappen.nl deze kaart ook tonen op de website.

Overstappen van zorgverzekering

Vanaf half november krijgt iedere inwoner van Nederland twee maanden de tijd om over te stappen van zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken is verstandig want je kunt tot wel 250,- euro op jaarbasis besparen. Neem ieder jaar de tijd om je huidige zorgverzekering onder de loep te nemen en eventueel te kiezen voor een verzekering met een beter passende dekking. Met de zorgvergelijker van Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig alle zorgverzekeringen en kun je overstappen naar de beste zorgverzekering passend bij jouw situatie.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe zorgpremies en een melding krijgen wanneer je kunt overstappen? Schrijf je dan direct in voor onze Zorg Alert.

Zorgverzekering vergelijken

Meer nieuws