Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energienieuws

« Naar Nieuws

Bespaar 3760 euro per jaar met deze 8 tips

20-11-2015

happy money

 

 

 

 

IEXGeld publiceerde onlangs acht tips waarmee je behoorlijk wat geld kunt besparen:

Tip 1: Stap jaarlijks over van energieleverancier

Volgens het tv-programma Kassa kan een gemiddeld gezin jaarlijks rond de 240  euro besparen door over te stappen van energieleverancier. Je profiteert van deze besparing wanneer je kiest voor een contract met een hoge welkomstpremie. Jaarlijks een nieuw contract afsluiten loont, want al na je eerste contractjaar ga je een stuk meer betalen voor je energie.

Totale besparing: 240 euro per jaar.

 

Tip 2: Stel je grote aankopen een maand uit

Waarom?  Omdat er in de tussentijd twee dingen kunnen gebeuren: de prijs van het product kan dalen, of je ziet ineens in dat het product eigenlijk helemaal niet nodig hebt waardoor je het toch niet koopt.

Totale besparing: 1000 euro per jaar.

 

Tip 3: Voorkom rood staan

Rood staan gebeurt vaak ongemerkt, maar wees er toch wat voorzichtiger mee: banken rekenen rond de 12 á 15% over het bedrag dat je rood staat. Spaar liever voor een noodbedrag dat je kunt gebruiken voor onvoorziene kosten.

Totale besparing: 400 euro.

 

Tip 4: Verzeker je niet voor alles

Nederlanders sluiten over het algemeen veel verzekeringen af. Sommige verzekeringen zijn echter niet altijd nodig. Bekijk kritisch naar je verzekeringen. Hiermee kan je een hoop besparen.

Totale besparing: 600 euro per jaar.

 

Tip 5: Blijf weg van de A-merken

Bedenk wat je écht belangrijk vindt, koop hier een goed merk van, maar blijf verder ver weg van A-merken. Zo kun je een hoop besparen op kleding, eten en toiletspullen.

Totale besparing: 500 euro per jaar.

 

Tip 6: Koop een oud model telefoon

Werkt de telefoon die je hebt nog goed? Sluit dan een sim-only abonnement af die je op ieder moment op kunt zeggen. Wanneer je telefoon dan niet meer naar behoren werkt, sluit je opnieuw een abonnement af met toestel. Kies dan voor een simpel toestel, en niet de nieuwste of meest uitgebreide. Zo bespaar je een hoop geld.

Totale besparing: 250 euro per jaar.

 

Tip 7: Nodig je vrienden thuis uit

Al nodig je je vrienden maar één of twee keer per jaar uit, je bespaart meer geld als je thuis blijft om te eten/drinken dan je doet wanneer je uit eten gaat.

Totale besparing: 600 euro per jaar.

 

 Tip 8: Verhoog het eigen risico van je zorgverzekering

Ben je gezond en maak je ieder jaar weinig zorgkosten? Door je eigen risico te verhogen ontvang je fikse korting op je premie. Uit een berekening van de Erasmus Universiteit bleek dat bijna de helft van de verzekerden er financieel baat bij heeft bij een verhoging van het vrijwillig eigen risico. Verhoog je je eigen risico met 500 euro, bespaar je jaarlijks rond de 250 euro.

Totale besparing: 250 euro per jaar.

 

Wacht dus niet langer, en begin meteen met besparen!

Zorgverzekering vergelijken

Meer nieuws