Zorgverzekeringnieuws

« Naar Nieuws

DSW maakt zorgpremie als eerste bekend: een stijging van bijna 10%

27-09-2016

Zorgverzekeraar DSW heeft ‘slecht nieuws’. Volgens de verzekeraar valt er niet aan te ontkomen en moet de zorgpremie van 2017 omhoog. 

Een flinke premiestijging

Minister Schippers is uitgegaan van een premiestijging van 3,50 per maand. Echter zal de premie van zorgverzekeraar DSW met 9,25 per maand worden verhoogd. Dat is een flinke stijging wat van tevoren niet is begroot. “Dit jaar halen we per verzekerde 94 euro uit onze reserves. Dat verklaart bijna de helft van de premiestijging. “De rest is het gevolg van de uitbreiding van het verzekerde pakket van de basisverzekering, van de loon- en prijsstijgingen in de zorg, de nieuwe dure geneesmiddelen die erbij zijn gekomen en de wijkverpleging die onder de basisverzekering valt.”, aldus DSW.

In plaats van 3,5 procent blijkt nu dat de premie met 9,4 procent stijgt. Wat neer komt op een zorgpremie van 98,75 euro naar 108 euro per maand.

DSW maakt als eerste premie bekend

Bijna ieder jaar komt DSW als eerste met de zorgpremie van het nieuwe jaar. Daarna volgen andere zorgverzekeraars. Schippers wil nog niet reageren op de nieuwe premiestijging.

Overstappen van zorgverzekering

Vanaf half november krijgt iedere inwoner van Nederland twee maanden de tijd om over te stappen van zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken is verstandig want je kunt tot wel 450,- euro op jaarbasis besparen. Neem ieder jaar de tijd om je huidige zorgverzekering onder de loep te nemen en eventueel te kiezen voor een verzekering met een beter passende dekking. Met de zorgvergelijker van Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig alle zorgverzekeringen en kun je overstappen naar de beste zorgverzekering passend bij jouw situatie.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe zorgpremies en een melding krijgen wanneer je kunt overstappen? Schrijf je dan direct in voor onze Zorg Alert.

Zorgverzekering vergelijken

Meer nieuws