Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

KPN en sportzender Fox Sports met conflict voor de rechter

27-07-2016

Volgens Fox Sports moet KPN de sportzender aan het standaardpakket toevoegen, echter weigert KPN dit te doen omdat dit leidt tot prijsverhogingen voor alle abonnees.

Kosten abonnement omhoog

Minder dan 10% van de Nederlanders kijkt naar Fox Sports 1. KPN vindt het dan ook niet van belang dat alle abonnees meer moeten gaan betalen aan een sportzender waar niet iedereen naar kijkt. Momenteel kunnen klanten tegen een meerprijs de zenders van Fox bekijken. KPN wil dat dit zo blijft, maar hier gaat Fox niet mee akkoord. “Fox stelt nieuwe eisen, waarbij wij dat model niet in het belang van onze klanten vinden”, zegt KPN-topman Eelco Blok. “We hebben lang onderhandeld, zijn er niet uitgekomen en we willen nu dat de rechter een uitspraak doet.”

Providers weigeren

FOX kan zijn verliezen in één keer goedmaken als alle klanten twee euro meer gaan betalen voor het standaardpakket inclusief Fox Sports 1. Niet alleen KPN weigert de sportzender in het standaardpakket op te nemen. Ook Tele2 en Ziggo gaan niet akkoord. Ziggo laat in een reactie weten: “Fox Sport draait enorme verliezen en door de tv-aanbieders te verplichten de zender in het standaardpakket op te nemen, dwingen ze de Nederlandse kijker om hen daarvoor te betalen. Dat is principieel niet juist”. 

Het huidige contract tussen KPN en Fox Sports loopt eind deze maand af. Voor deze tijd moet er een nieuwe overeenkomst worden opgesteld anders kan het voorkomen dat KPN klanten mogelijk geen voetbal kunnen kijken. De zaak ligt nu bij de rechter.

Direct besparen?
Vergelijk & bespaar op je vaste lasten!

Op Overstappen.nl kan je snel én makkelijk alle internet bellen en tv-aanbieders vergelijken. Je kan wel tot 200 euro besparen! Ook als eerste het laatste nieuws ontvangen?

Volg ons via Facebook of Twitter!