Robin Energie failliet verklaard

featured image
Energie
Willemijn Kuitenbrouwer
28 februari 2019

Robin Energie failliet verklaard

Robin Energie richtte zich als energieleverancier op consumenten met betalingsproblemen, maar is deze week zelf failliet verklaard door de ACM. Voor klanten van Robin Energie wordt een nieuwe leverancier gezocht en in de tussentijd blijven zij verzekerd van elektriciteit en gas.

 

Zoektocht gestart naar energieleverancier voor klanten Robin Energie

Met het intrekken van de leveringsvergunning van Robin Energie is een curator aangesteld die op zoek gaat naar een energieleverancier die de klanten van Robin Energie wil overnemen. Deze zoektocht duurt tot uiterlijk 13 maart. Als er tegen die tijd nog geen leverancier is gevonden om deze klanten onder te brengen, worden zij verdeeld over alle leveranciers. Tot dit moment kunnen klanten zelf niet opzeggen of een nieuw energiecontract aanvragen. Zodra deze tijd is verstreken of er een energieleverancier is gevonden om de klanten over te nemen, zijn de klanten vrij om te kiezen of zij willen blijven of naar een nieuwe leverancier willen overstappen. Het is wettelijk bepaald dat de klanten van Robin Energie in de tussentijd verzekerd zijn van elektriciteit en gas.

 

Robin energie niet op Overstappen.nl
Energiecontracten van leverancier Robin Energie waren al lange tijd niet aanvraagbaar via onze website. Onze CEO Frederik van der Veen: ¨Wij vinden het belangrijk dat wij onze klanten alleen bij energieleveranciers onderbrengen die zorgvuldig met onze klanten omgaan en hun zaken op orde hebben. Omdat dit bij Robin Energie niet het geval was, vonden wij het te risicovol om Robin Energie mee te nemen in onze vergelijker en hebben wij besloten hen niet te tonen.”

 

Faillissementen Robin Energie en EnergieFlex vlak na elkaar

Het is pas een paar maanden geleden dat een andere energieleverancier failliet werd verklaard: in oktober werd de leveringsvergunning van EnergieFlex ingetrokken door de ACM. “Energieleveranciers krijgen in de zomermaanden veel geld binnen. De termijnbedragen die in deze periode door klanten worden betaald, zijn veel hoger dan de kosten die zij hebben om energie in te kopen. Het geld dat zij overhouden, wordt geïnvesteerd in marketingactiviteiten om nieuwe klanten binnen te halen. Als deze werving echter tegenvalt, hebben de leveranciers tijdens de wintermaanden ineens een tekort. Energie valt onder de eerste levensbehoeften, dus wij hopen dat de andere energieleveranciers worden wakker geschud door deze faillissementen en met meer zorg omgaan met hun klanten,” aldus onze CEO Frederik van der Veen.

 

Deze blog wordt geüpdatet wanneer er meer informatie is over het faillissement van Robin Energie en de toekomst van Robin Energie klanten.

 

Voor meer informatie over Robin Energie of onze mening kan contact worden opgenomen met Frederik van der Veen op 020-5317678 of via pers@overstappen.nl.