Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Internetnieuws

« Naar Nieuws

Vast internet via 4G netwerk bij T-Mobile

19-09-2016

Het kan weleens dé oplossing worden voor snel vast internet in de buitengebieden van Nederland. Thuisinternet wat niet binnenkomt via de telefoonlijn of via de kabel, maar via een 4G-signaal. Vanaf midden oktober gaat T-Mobile een nieuw abonnement introduceren waarmee klanten thuis internetten via 4G.

T-Mobile winkel

Klanten die dit nieuwe abonnement afsluiten krijgen een speciale router die via een 4G-signaal met het internet verbindt. De maximale internetsnelheid die de router kan halen is 150 Mbps. De eerste maand mogen nieuwe klanten het abonnement gratis uitproberen. In tegenstelling tot de standaard internetabonnementen voor in huis heeft dit 4G abonnement een datalimiet. Voor de buitengebieden van Nederland waar vaak geen kabelaansluiting is kan dit de oplossing zijn voor snel internet. Een ADSL-verbinding is vanwege de lange afstand tot de wijkcentrale vaak erg langzaam dus geen stabiele optie.

Datalimiet

Tweakers.net heeft bij een recente test van T-Mobile 29 euro per maand moeten betalen voor 25GB internet, voor een hogere datalimiet van 200GB moest 89 euro per maand betaald worden. Tussen middernacht en 6 uur ’s ochtends mochten klanten toen internetten zonder datalimiet. Het lijkt mogelijk te worden om maandelijks je tarief aan te passen en data bij te kopen in een maand als je de datalimiet bereikt hebt. De zojuist genoemde datalimieten en prijzen zijn gebruikt bij de pilots van de provider om de nieuwe abonnementsvorm te testen. Wat de definitieve abonnementen worden voor T-Mobile’s vaste internet via 4G is momenteel nog niet bekend.

Direct besparen?
Vergelijk & bespaar op je vaste lasten!

Op Overstappen.nl kan je snel én makkelijk alle internet bellen en tv-aanbieders vergelijken. Je kan wel tot 200 euro besparen! Ook als eerste het laatste nieuws ontvangen?

Volg ons via Facebook of Twitter!