Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

WhatsApp en Facebook delen jouw persoonsgegevens met elkaar

13-09-2016

Een grote lap tekst als je WhatsApp opent. Er is bijna niemand die het leest. Wat het is? Het is een vernieuwing van de voorwaarden van de populairste chat-app die op (bijna) elke smartphone te vinden is. Omdat je ervan uitgaat dat je akkoord moet gaan om WhatsApp te blijven gebruiken druk je snel op akkoord en chat je weer vrolijk verder. Maar waar ben je nou eigenlijk akkoord mee gegaan?

Lees verder

WhatsApp Facebook

Als je wel op de “Lees verder”-knop gedrukt had kwam er meer informatie beschikbaar, waaronder een schakelaar die je uit had kunnen zetten. Aangezien de meeste mensen blind op akkoord geklikt hebben blijft de schakelaar aanstaan. Hierdoor ga je ermee akkoord dat WhatsApp en Facebook jouw persoonlijke data delen voor advertentiedoeleinden. Heb je de WhatsApp-melding nog niet gehad en wil je het delen van jouw persoonsgegevens blokkeren? Dan kan je na het klikken op “Lees verder” dus de schakelaar uitzetten. Hierdoor wordt onder andere je telefoonnummer niet gedeeld met Facebook.

Al akkoord gegaan, wat nu?

Ben jij één van de miljoenen mensen die zonder alle voorwaarden te lezen akkoord gegaan is? Gelukkig is het nog niet te laat om het delen van jouw persoonsgegevens tegen te gaan. Je kunt namelijk binnen 30 dagen na het accepteren van de nieuwe voorwaarden de schakelaar nog uitzetten. Het is ook mogelijk dat je er geen problemen mee hebt dat WhatsApp en Facebook jouw persoonsgegevens delen. De gedeelde informatie wordt gebruikt om gerichter te adverteren en om hun producten te verbeteren.

Hoe kan ik het delen van mijn gegevens nog uitzetten?

Het is dus nog mogelijk om de toestemming voor het delen van jouw persoonsgegevens uit te zetten. Maar hoe doe je dat precies? Met behulp van de volgende stappen is dit erg makkelijk:

  1.       Open Whatsapp en klik op “instellingen”
  2.       Klik op “account”
  3.       Druk onderaan bij “Mijn accountinfo delen” op de schakelaar zodat deze uitstaat

Direct besparen?
Vergelijk & bespaar op je vaste lasten!

Op Overstappen.nl kan je snel én makkelijk alle internet bellen en tv aanbieders vergelijken. Je kan wel tot 200 euro besparen! Ook als eerste het laatste nieuws ontvangen?

Volg ons via Facebook of Twitter!