Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Wordt Game Of Thrones exclusief beschikbaar voor Ziggo abonnees?

29-09-2016

Gisteren heeft HBO Nederland bekendgemaakt er op 31 december 2016 mee te stoppen. Dit besluit komt voor veel Nederlanders, waaronder de verschillende providers, als een grote verrassing. Vanaf 1 januari kunnen klanten dus geen gebruik meer maken van de betaalzender die vooral bekendstaat als de zender waarop de serie Game Of Thrones te zien is.

Nieuwe dienst Ziggo

Game of Thrones

De Nederlandse providers zullen de optie om de HBO-zenders toe te voegen in de abonnementen verwijderen. Het lijkt erop dat kabelbedrijf Ziggo de series van HBO vanaf januari gaat aanbieden via een nieuwe dienst. Hierbij zullen niet alle series beschikbaar worden, maar volgens een woordvoerder worden in ieder geval de populairste series aangeboden. Gelukkig voor alle fans hoort Game Of Thrones hier ook bij.

Over de dienst die Ziggo wil aanbieden is nog niets bekend. Voor de provider zelf is hier wel al duidelijkheid over maar dit willen ze pas later dit jaar bekendmaken aan het publiek.

Wijziging in veel abonnementen

Bij (bijna) alle providers in Nederland zijn de HBO-zenders nu te bekijken als extra optie bovenop het standaard abonnement. Abonnementen waarbij HBO bij de prijs inbegrepen zit zullen dat abonnement dus moeten wijzigen. HBO Nederland, een joint-venture tussen Ziggo-moederbedrijf Liberty Global en HBO, stopt volgens de woordvoerder van Ziggo vanwege “zakelijke overwegingen”.

KPN en HBO

Voor de grootste directe concurrent van Ziggo kan dit besluit weleens nadelig uitpakken. KPN biedt namelijk bij sommige abonnementen een gratis HBO-abonnement aan. Hierdoor hopen ze nieuwe klanten aan zich te binden. Ook bij KPN Compleet is er de keuze om gratis een HBO-abonnement te kiezen als extra optie omdat je meerdere diensten van de provider combineert. Wat er met deze extra’s gaat gebeuren is momenteel nog niet duidelijk.

Direct besparen?
Vergelijk & bespaar op je vaste lasten!

Op Overstappen.nl kan je snel én makkelijk alle internet bellen en tv aanbieders vergelijken. Je kan wel tot 200 euro besparen! Ook als eerste het laatste nieuws ontvangen?

Volg ons via Facebook of Twitter!