Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeringnieuws

« Naar Nieuws

Zeg vaarwel tegen overstapdrempels!

12-11-2016

Nog een week te gaan en je kunt overstappen van zorgverzekering! Helaas komen in de zorgverzekeringsmarkt overstapdrempels voor bij de mens. Iets wat helemaal niet nodig is, maar de angst om iets kwijt te raken wat er eerder wel was, blijft een groot punt. Denk aan verandering van vrije zorgkeuze of een bepaalde polis. 

Overstappen werkt verslavend!overstappen-verslavend

Mensen die overstappen van zorgverzekering zijn over het algemeen heel tevreden en stappen daarna jaarlijks over. De meeste mensen willen alleen weten hoe de vork in de steel zit. En dat is logisch! Een te kort aan informatie, of juist teveel leidt tot afhaken op een overstap. Wist je bijvoorbeeld dat alle basisverzekeringen gelijk zijn? De inhoud van het basispakket bepaald de overheid, het maakt dus niet uit welke basisverzekering je kiest. De premies kunnen daarentegen wel onwijs verschillen omdat zorgverzekeraars deze zelf mogen bepalen. Met de informatie die wij je bieden wordt een overstap nog veel eenvoudiger dan het al was en zie je zelf ook in dat het zonde is om dit jaar geen overstap te maken! Zeker nu je ziet dat komend jaar de premies flink stijgen is het verstandig je zorgverzekering onder de loep te nemen.

Waarom overstappen?

Alhoewel je bij een overstap naar een andere zorgverzekering geen welkomstkorting krijgt, zijn er wel degelijk redenen om een overstap te overwegen: Je betaalt één meer kosten als je niet overstapt omdat de premie jaarlijks stijgt, en twee de dekkingen en gecontracteerde zorgaanbieders, kunnen elk jaar wijzigen. Het kan dus zijn dat je niet meer terecht kunt bij de zorgaanbieder die je gewend bent. 

Waarom bij ons een vergelijking maken?

Via Overstappen.nl maak je een onafhankelijke vergelijking. Dat wil zeggen dat alle zorgverzekeraars worden meegenomen in de vergelijking en de vergoeding nooit een rol zal spelen in de uitkomst. Maar hoe komt Overstappen.nl aan de inkomsten? Als je bij ons overstapt, ontvangen wij van de aanbieder een vergoeding. Dit is gemiddeld zo’n 2% van de contractwaarde. Door deze afspraken kunnen wij onze diensten kosteloos blijven aanbieden. Vind je het lastig om van zorgverzekeraar te wisselen en wil je graag bij je huidige zorgverzekeraar blijven? Kijk dan eens naar de verschillende concerns en de labels die hieronder vallen. 

Voorbeeld:

als je huidige zorgverzekering onder VGZ valt en je wilt graag bij dezelfde concern blijven, dan kun je ook eens kijken naar de labels die daaronder vallen. Veel mensen weten niet dat je in vele gevallen dezelfde zorgverzekering kunt krijgen, maar dan voor een lagere premie. Vergelijken doet wonderen, je kunt tot wel 450,- euro op jaarbasis besparen. Bijna 90% heeft een zorgverzekering afgesloten bij één van die vier grote concerns. Door fusies en overnames zijn er steeds minder concerns overgebleven en zijn deze steeds groter geworden. In 2006 hadden we maar liefst 14 concerns.

Concerns en labels

Achtergrondinformatie zorgverzekeraars

Grote concerns zorgverzekeraars

Een concern is een onderneming die bestaat uit een moederbedrijf en een aantal dochterondernemingen. Zij opereren gezamenlijk op de markt. Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland, gevolgd door VGZ, CZ, Menzis, ONVZ en Ditzo. In Nederland zijn er totaal 9 concerns. Onder deze concerns vallen 49 labels. Denk bijvoorbeeld aan het label OHRA, dat onder het concern CZ valt. Alle labels zijn opgezet door het moederbedrijf van die onderneming. 

Waarom worden er zoveel labels op de markt gezet?

Sinds 2006 bestaat de zorgverzekeringswet. Nieuwe labels worden op de markt gezet om een bepaalde doelgroep te kunnen bereiken en te concurreren. Neem als voorbeeld het label CZdirect dat onder het concern CZ valt. Dit label richt zich voornamelijk op jongeren en heeft daarbij een passende premie. Omdat jongeren steeds vaker online zijn zie je dat de laatste jaren de internetpolissen zijn toegenomen. Dit wil zeggen dat de aanvraag, declaraties en de service via internet geregeld wordt. Deze labels kunnen hierdoor een scherpere premie bieden dan het overkoepelende concern.

Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland. Naast zorgverzekeringen kun je bij Achmea ook terecht voor schadeverzekeringen en inkomensverzekeringen. Achmea is het moederbedrijf van een aantal Nederlandse verzekeringsmerken.

VGZ is een organisatie zonder winstoogmerk. VGZ vindt dat goede zorg alleen te realiseren is als er een goede samenwerking is tussen zorgverleners, de overheid, verzekeraars en verzekerden.

CZ behoort tot de vier grootste zorgverzekeraars in Nederland. De belangrijkste dienst die zij leveren is de basisverzekering. In januari 2009 nam CZ de zorgverzekeringen van de Delta LIoyd Groep over. CZ is net zoals VGZ een organisatie zonder winstoogmerk.

Menzis is een Nederlandse zorgverzekeraar. Menzis heeft ongeveer 2,1 miljoen verzekerden. Het is de op drie na grootste zorgverzekeraar van Nederland. Menzis sponsort veel bedrijven die het accent op gezondheid leggen en ondersteunt bewegingsprogramma’s op basisscholen.

Eenvoudig overstappen van zorgverzekering

Er zijn twee manieren om over te stappen van zorgverzekering. Je kunt direct bij de aanbieder overstappen, maar ook via een overstapservice. Het laatste scheelt je een hoop werk. Via de gratis overstapservice van Overstappen.nl kun je snel en eenvoudig vergelijken. Wij zitten immers bovenop de verzekeraars, hebben nauw contact met ze en de inhoudelijke kennis + slimme trucs om de beste zorgverzekering te vinden die bij je wensen past. De verschillende zorgverzekeraars vind je allemaal in onze vergelijker! Je hoeft alleen nog je gegevens in te vullen en het vergelijken gaat vanzelf. Eenvoudiger kan het niet! 

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat wij onafhankelijk zijn en overstappers korting tot wel 10% op de aanvullende verzekering kunnen bieden. Het is niet alleen makkelijk, maar je bent ook goedkoper uit dan bij de verzekeraar zelf. Welke dekking vind je belangrijk? Of wil je de goedkoopste zorgverzekering? Het voorwerk is gedaan. Met het invullen van je geboortedatum en diverse filters zie je direct een top 3 van de beste zorgverzekeraars die bij jouw situatie past. Wil je meer te zien krijgen? Dat kan natuurlijk ook. De keuze ligt volledig bij jou.

Extra hulp nodig?


telefoon (1)Lukt het niet en wil je extra hulp? Onze klantenservice helpt je graag bij een zorgeloze overstap!  Onze klantenservice is bereikbaar op telefoonnummer: 
020-7604242

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. 

Wanneer kun je overstappen van zorgverzekering?

Vanaf 19 november krijgt iedere inwoner van Nederland twee maanden de tijd om over te stappen van zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken is verstandig want je kunt tot wel 450,- euro op jaarbasis besparen. Neem ieder jaar de tijd om je huidige zorgverzekering onder de loep te nemen en eventueel te kiezen voor een verzekering met een beter passende dekking. Met de zorgvergelijker van Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig alle zorgverzekeringen en kun je overstappen naar de beste zorgverzekering passend bij jouw situatie. Let op: je kunt vanaf 19 november overstappen!

Blijf ons volgen! Via onze website blijf je op de hoogte van al het laatste nieuws over zorg!

Zorgverzekering vergelijken

Meer nieuws