Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeringnieuws

« Naar Nieuws

“Zorgverzekeraars hebben genoeg reserves” volgens minister Schippers

11-10-2016

Minister Schippers van Volksgezondheid (VWS) laat weten dat zorgverzekeraars nog zeker 2 miljard euro aan reserves kunnen inzetten. De zorgverzekeraars zelf vinden dit niet haalbaar.

Hogere premies dan verwacht

Veel mensen zijn geschrokken toen de eerste premies van de zorgverzekeraars bekend werden gemaakt. De premies zijn veel hoger uitgevallen dan de regering had voorspeld. Dat komt omdat zorgverzekeraars zelf hun premies mogen bepalen. Minister Schippers zegt nu dat deze premies lager kunnen omdat de zorgverzekeraars nog genoeg reserves hebben. Deze reserves zorgen ervoor dat de zorgkosten niet in grote mate stijgen.

Geen reserves volgens de verzekeraars

Zorgverzekeraars zijn het niet eens met de uitspraak van Schippers. Een woordvoerder van Zilveren Kruis ligt dit toe: “De solvabiliteit, de mate waarin we aan onze verplichtingen kunnen voldoen, was begin dit jaar 151 procent voor alle zorgverzekeraars samen. De ondergrens die we moeten hanteren van de toezichthouder, De Nederlandsche bank, is 120 procent”.

Reden van stijging premie

De stijging van de premie wordt toegeschreven aan de hoge kosten van wijkverpleging. Dat bedraagt namelijk 2 miljard euro. De wijkverpleging is sinds vorig jaar onderdeel van de basisverzekering. Daarnaast zorgen dure medicijnen en een uitgebreider pakket voor de hoge premie.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe zorgpremies en een melding krijgen wanneer je kunt overstappen? Schrijf je dan direct in voor onze Zorg Alert.

Zorgverzekering vergelijken

Meer nieuws