Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Wat kan ik met een CI+ module / insteekkaart?

Een digitale-tv-module (CI+) is een insteekkaart voor de TV, gebaseerd op het CI+ protocol (Common Interface Plus). Een CI+ module wordt ook wel ingebouwde DVB-C tuner (bij kabel) genoemd. Tegenwoordig hebben veel tv-toestellen een dergelijke ingebouwde tuner waardoor een losse decoder overbodig is.

Digitale televisie

Met de CI+ module geniet je van de voordelen van digitale televisie zonder extra apparatuur, afstandsbediening of kabels. Deze module biedt ook uitkomst voor digitaal tv-kijken via een tweede tv toestel in huis.

CI+ module / insteekkaart installeren

Je ontvangt bij de bestelling van digitale tv (of alles-in-een-pakket) een smartcard. Deze plaats je met de insteekkaart in je televisie. In sommige televisies kun je de smartcard ook zonder insteekkaart in je televisie plaatsen.

Internet, bellen en tv vergelijken

Digitale tv via de ether en satelliet

Een alternatief is DVB-T wat in veel televisies is ingebouwd. Deze techniek maakt het mogelijk om digitale televisie via de ether te ontvangen. De insteekkaart plaats je in je televisie en werkt hetzelfde als bij de DVB-C tuner. Steeds meer televisietoestellen hebben een ingebouwde DVB-S, voor digitale tv via de satelliet.

Om digitale tv te kijken heb je een digitale ontvanger (decoder) en smartcard nodig. De meeste aanbieders bieden een standaard decoder aan. Je kunt ook kiezen voor een ontvanger die HD-tv ondersteunt of programma’s kan opnemen.

Smartcard in decoder

In de decoder steek je een smartcard die gegevens over je abonnement bevat. Dankzij dit systeem krijg je alleen toegang tot de zenders waar je met jouw abonnement voor betaald hebt. Naast standaard decoders zijn er ook decoders met extra mogelijkheden:

  • Toegang tot interactieve televisie (programma gemist, tv-gids, films huren)
  • Programma’s opnemen (personal video recorder – PVR)
Internet, bellen en tv vergelijken

Zelf aanschaffen of in bruikleen

Het verschilt per provider of je de decoder in bruikleen krijgt of zelf moet aanschaffen bij de provider. Koop je een digitale ontvanger in de winkel, zorg dan dat deze gecertificeerd is voor de provider van je keuze.

Ingebouwde tuner maakt decoder overbodig

Heb je liever geen decoder, omdat je geen zin hebt in een extra kastje en afstandsbediening? Tegenwoordig hebben veel tv-toestellen een ingebouwde tuner waardoor een decoder niet meer nodig is. Het opnemen van programma’s wordt dan wel lastig.

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)