Uitvaartverzekering vergelijken Consumentenbond

De consumentenbond vergelijkt diverse uitvaartverzekeringen op haar website, inclusief tips en diepgaand onderzoek naar de producten. Het testen en vergelijken van aanbieders, producten en prijzen staat bij de Consumentenbond centraal.

Uitvaartverzekering vergelijken Consumentenbond

Beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft in 2016 voor het laatst een test gedaan naar uitvaartverzekeringen. Bij deze test is er onder andere gekeken naar de prijs van de maandelijkse premie, waarbij er ook apart is gekeken naar de prijs van natura uitvaartverzekeringen,  de prijs van kapitaal uitvaartverzekeringen en de prijs van combinatie uitvaartverzekeringen.

Hieronder hebben wij de uitslag samengevat van de beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond.

UitvaartverzekeraarOordeel prijsniveau Consumentenbond
1. DELA⭐⭐⭐⭐⭐
2. PC Hooft ⭐⭐⭐⭐⭐
3. Monuta⭐⭐⭐⭐

Toch levert het vergelijken van uitvaartverzekeringen bij de consumentenbond vaak geen volledige informatie op die je nodig hebt bij het maken van een duidelijke berekening. Aan de ene kant gaat de Consumentenbond in op verschillende soorten uitvaartverzekeringen die door grote maatschappijen worden aangeboden maar geven ze niet de exacte prijzen en mogelijkheden weer bij het aanbod van uitvaartverzekeringen.

Ook is de test uitgevoerd in 2016, in 2021 zijn de premies gewijzigd waardoor het oordeel van de Consumentenbond niet geheel betrouwbaar is. Onderin deze pagina kan je zelf de 3 grootste uitvaartverzekeraars van 2021 bekijken en vergelijken.

Uitvaartverzekering Consumentenbond

Voor het vergelijken van verschillende uitvaartverzekeringen en de bijbehorende tarieven, doe je er goed aan om eerst te bekijken welk type verzekering je voorkeur heeft. Is het al bekend of de voorkeur ligt bij een begrafenis? Of wil je toch liever gecremeerd worden?

De keuze voor het type uitvaartverzekering is de basis voor het vergelijken van de goedkoopste uitvaartverzekeringen. Een feit is bijvoorbeeld dat een crematie goedkoper is dan een begrafenis. Wel hangt dit af van de bijzondere wensen en persoonlijke voorkeuren die bij deze situatie horen. Op basis van een schatting zijn de kosten voor een crematie gemiddeld 6.000 euro. Op basis van deze prijs kun je vergelijken en beslissen of een prijs gunstig is van een uitvaartverzekering en hoeveel jij elke maand zou moeten betalen.

Vergelijk en bespaar op uitvaartverzekeringen

Elk jaar maken duizenden Nederlanders de keuze om de geldzaken rondom hun uitvaart goed te vergelijken. Heb jij nog geen uitvaartverzekering voor je gezin? Hoe sneller je een uitvaartverzekering regelt, hoe goedkoper het kan zijn. Want de premie wordt vaak bepaald op basis van hoe oud jij en je gezinsleden zijn.

supplier-logo
€8,10
per maand
Verzekering: Combinatie*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Nee
*Diensten t.w.v. €6.000 + €2.000 vrij te besteden
supplier-logo
€10,53
per maand
Verzekering: Combinatie*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
*Diensten t.w.v. €2.000 + €6.000 vrij te besteden
supplier-logo
€12,38
per maand
Verzekering: Kapitaal*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 80 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 21 jaar
*€8.000 om vrij te kunnen besteden
supplier-logo
€14,61
per maand
Verzekering: Kapitaal*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 60 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
*€8.000 om vrij te kunnen besteden
De getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum: 01-01-1991 (30 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.