Uitvaartverzekering vergelijken Consumentenbond

De consumentenbond vergelijkt diverse uitvaartverzekeringen op haar website, inclusief tips en diepgaand onderzoek naar de producten. Het testen en vergelijken van aanbieders, producten en prijzen staat bij de Consumentenbond centraal.

7,99 p/mnd
Uitgekeerd bedrag

€ 8.000

Doorlooptijd

Levenslang

Kind gratis meeverzekerd?

Nee

9,10 p/mnd
Uitgekeerd bedrag

€ 8.000

Doorlooptijd

Tot 85 jaar

Kind gratis meeverzekerd?

Ja

9,67 p/mnd
Uitgekeerd bedrag

€ 8.000

Doorlooptijd

Tot 85 jaar

Kind gratis meeverzekerd?

Ja

9,80 p/mnd
Uitgekeerd bedrag

€ 8.000

Doorlooptijd

Tot 80 jaar

Kind gratis meeverzekerd?

Ja

De beste uitvaartverzekering Consumentenbond

Toch levert het vergelijken van uitvaartverzekeringen bij de consumentenbond vaak geen volledige informatie op die je nodig hebt bij het maken van een duidelijke berekening. Aan de ene kant gaat de Consumentenbond in op verschillende soorten uitvaartverzekeringen die door grote maatschappijen worden aangeboden maar geven ze niet de exacte prijzen en mogelijkheden weer bij het aanbod van uitvaartverzekeringen. Zo is het lastig om geld te besparen bij het vergelijken via de consumentenbond.

Uitvaartverzekering Consumentenbond

Voor het vergelijken van verschillende uitvaartverzekeringen en de bijbehorende tarieven, doe je er goed aan om eerst te bekijken welk type verzekering je voorkeur heeft. Is het al bekend of de voorkeur ligt bij een begrafenis? Of wil je toch liever gecremeerd worden?

De keuze voor het type uitvaartverzekering is de basis voor het vergelijken van de goedkoopste uitvaartverzekeringen. Een feit is bijvoorbeeld dat een crematie goedkoper is dan een begrafenis. Wel hangt dit af van de bijzondere wensen en persoonlijke voorkeuren die bij deze situatie horen. Op basis van een schatting zijn de kosten voor een crematie gemiddeld 6.000 euro. Op basis van deze prijs kun je vergelijken en beslissen of een prijs gunstig is van een uitvaartverzekering en hoeveel jij elke maand zou moeten betalen.

De looptijd van een uitvaartverzekering

Hoelang wil je een uitvaartverzekering betalen? Over het algemeen kun je het beste zo vroeg mogelijk beginnen met het betalen van je uitvaartverzekering.
Voor mensen vanaf 18 jaar is de maandelijkse bijdrage minder hoog en is de looptijd van de betalingen voor de uitvaartverzekering korter. Wil je tot je 65ste levensjaar betalen? Of betaal je gewoon door tot je 85 jaar bent? Ook deze factoren zijn van belang bij een uitvaartverzekering vergelijken bij de Consumentenbond.

Vergelijk en bespaar op uitvaartverzekeringen
Elk jaar maken duizenden Nederlanders de keuze om de geldzaken rondom hun uitvaart goed te vergelijken. Heb jij nog geen uitvaartverzekering voor je gezin? Hoe sneller je een uitvaartverzekering regelt, hoe goedkoper het kan zijn. Want de premie wordt vaak bepaald op basis van hoe oud jij en je gezinsleden zijn.