Inboedelverzekering Basis

Zowel als huurder of eigenaar van een (nieuwe) woning kun je een basis inboedelverzekering afsluiten. Een basis inboedelverzekering beschermt jouw spullen in huis tegen onverwachte schades zoals diefstal, brand- en waterschade.
 

Wat is een basis inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering basis dekt onverwachte schade aan alle verplaatsbare bezittingen (inboedel) in je woning. Hierbij kun je denken aan: meubels, elektronica, kleding, sieraden, gordijnen etc.

Wat dekt een basis inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering basis dekt alle schade aan je inboedel die veroorzaakt zijn door:

Het deel wat uitgekeerd wordt verschilt per verzekeraar en is gebaseerd op de vervangingswaarde, dagwaarde of taxatiewaarde.

Aanvullende inboedelverzekering

Het is ook mogelijk om je basis inboedelverzekering aan te vullen met de volgende aanvullende dekkingen:

Wat kost een basis inboedelverzekering?

Het maandbedrag van een basis inboedelverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Hierdoor verschilt de hoogte van de premie per huishouden. Op onze inboedelverzekering pagina vind je een overzichtelijke tabel met een indicatie van de maandelijkse premiehoogte per type woning.

Eigen risico bij een basis inboedelverzekering

Verzekeraars hanteren een eigen risico om onnodige claims te voorkomen, waarbij je verplicht bent een bepaald bedrag te betalen bij het indienen van een schadeclaim. Kies je voor een eigen risico van € 0,-? Dan moet je in sommige gevallen nog steeds een standaard bedrag inleggen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij ernstige stormschade. Houd er ook rekening mee dat een lager eigen risico over het algemeen leidt tot een hogere premie.

Goedkoopste basis inboedelverzekering

Is het voor jou niet van toepassing om je inboedel ook te verzekeren tegen schade door eigen schuld of een ongelukje? Dan is een basis inboedelverzekering de goedkoopste optie in vergelijking met een allrisk inboedelverzekering. Wil je graag weten welke basis inboedelverzekering het goedkoopst is? Vul dan gemakkelijk je gegevens in onze vergelijker om te zien welke verzekeraars de beste premie bieden voor jouw specifieke wensen en behoeften.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.