Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Hoeveel zorgpremie betaal ik per jaar?

Doordat zorgverzekeraars elkaar beconcurreren op de prijzen voor ziektekostenverzekeringen bestaat er geen vastgestelde premie voor de zorgverzekering. Ondanks dat voor elke basisverzekering dezelfde dekking geldt, rekenen sommige zorgverzekeraars honderden euro’s per jaar meer aan zorgpremie dan een andere maatschappij.

Hoogte premie

De hoogte van je premie hangt mede af van:

Je zorgverzekeraar

De kwaliteit, prijs en service van verschillende zorgverzekeraars lopen zeer uiteen. Het is altijd verstandig je zorgverzekering te vergelijken.

Je zorgpakket

Neem je alleen een basisverzekering of kies je ook voor een aanvullende verzekering? Verder is het mogelijk om te kiezen voor een naturaverzekering of voor een restitutieverzekering. De naturaverzekering is vaak iets goedkoper.

Je eigen risico

Het is mogelijk om het eigen risico van je zorgverzekering te verhogen. Hierbij geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting op je premie. De hoogte van deze korting is echter per ziektekostenverzekeraar anders.

Besparen op je zorgverzekering met onze tips

Omdat wij continu bezig zijn met het maken van vergelijkingen en wij vele vragen van overstappers moeten beantwoorden, weten onze zorgexperts precies hoe je kunt besparen op je zorgkosten.

Premies vergelijken

Ben je benieuwd welke zorgverzekeraar de beste premie voor een zorgverzekering vraagt? Vergelijk dan snel de premies die zorgverzekeraars rekenen via onze zorgvergelijker. Vergelijken en overstappen via ons is gratis. Heb je vragen over je premie of een andere vraag? Neem dan contact op met onze zorgexperts.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • Je betaalt in 2016 meer voor het eigen risico
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)