Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Kan ik bij mijn huidige huisarts blijven na een overstap?

Je hebt een nieuwe zorgverzekering afgesloten en wilt weten of je bij je huidige huisarts kunt blijven? In de meeste gevallen is het mogelijk om bij je huidige huisarts te blijven.

Soort zorgpolis

Als je een restitutieverzekering hebt afgesloten, beslis je sowieso zelf naar welke huisarts je gaat. Heb je een naturaverzekering? Dan kun je kiezen uit de huisartsen waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Aangezien zorgverzekeraars tegenwoordig met zoveel mogelijk huisartsen een contract hebben afgesloten, levert dit in de praktijk bijna geen problemen op.

Je huisarts heeft geen contract met je zorgverzekeraar

Het is mogelijk dat je zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met je huidige huisarts. Dit betekent dat je sommige kosten niet kan declareren bij je zorgverzekeraar (in het geval van een naturapolis). Je kunt voor de zekerheid altijd even bij je huisarts navragen of hij een contract heeft met de zorgverzekeraar waarnaar je wilt overstappen.

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)