Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Hoe sluit ik een nieuwe zorgverzekering af?

Ben je niet tevreden met je huidige zorgverzekering en zoek je een goedkopere verzekering of een betere dekking? Dan kun je op Overstappen.nl snel en eenvoudig alle zorgverzekeringen van Nederland vergelijken op prijs, klantbeoordeling en polisvoorwaarden. Door de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, vind je de zorgverzekering die het beste bij je wensen aansluit. Zo pak je het vergelijken aan:

Stap 1: Vul je persoonlijke gegevens en voorkeuren in

Vul je persoonlijke gegevens en je voorkeuren voor medische zorg in. Je bepaalt zelf de hoogte van je eigen risico.

Stap 2: Vergelijk zorgverzekeringen

Wanneer je klaar bent met stap 1 krijg je een persoonlijke top-3 op je scherm te zien. Deze zorgverzekeringen sluiten het beste aan bij je situatie en wensen. De zorgverzekeringen zijn gerangschikt op prijs. Je kunt ook aangeven de zorgverzekeringen te rangschikken op dekking of service. Doordat je meerdere pakketten naast elkaar zet, zie je in één oogopslag wat de polisvoorwaarden zijn en welke hiervan het beste bij je wensen aansluiten.

Stap 3: Beslis welke zorgverzekering(en) bij je past

Als je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt, let dan naast de prijs ook goed op de dekkingsvoorwaarden. Als je dit niet doet is het mogelijk dat je alsnog meer gaat betalen. Het is belangrijk goed te letten op de uitsluitingen en de hoogte van de vergoedingen. De sterren die bij de zorgverzekeringen staan, geven de kwaliteit van de polis weer. De rapportcijfers laten de klantenwaardering over de zorgverzekeraar zien.

Stap 4: Zorgverzekering online afsluiten

Bij de meeste zorgverzekeringen is het mogelijk om deze online af te sluiten. Als je kiest voor het afsluiten van een ziektekostenverzekering, kun je dat maar één keer doen. Wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit, worden er nog een aantal aanvullende vragen gesteld.

Stap 5: Je huidige zorgverzekering opzeggen

Als je je nieuwe zorgverzekering voor 31 december afsluit, kan je nieuwe zorgverzekeraar je huidige zorgverzekering automatisch voor je opzeggen. Wanneer  je je nieuwe verzekering afsluit, word je gevraagd of je gebruik wilt maken van deze opzegservice. Overstappen is al binnen enkele minuten geregeld.

Medische acceptatie-eisen

Als je je huidige zorgverzekering voor 31 december hebt opgezegd, heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Als je je dekking wilt uitbreiden is het in verband met medische acceptatie-eisen verstandig je huidige zorgverzekering toch nog even aan te houden. Wij bevelen je aan je huidige verzekering aan te houden tot het moment dat je bent geaccepteerd door je nieuwe verzekeraar.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • Je betaalt in 2016 meer voor het eigen risico
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)