Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Is Overstappen.nl een onafhankelijke vergelijkingssite?

Overstappen.nl werkt onafhankelijk. Wij zijn niet met een aanbieder verbonden en hebben er geen enkel belang bij om bepaalde zorgverzekeraars met voorrang te behandelen in onze zorgververgelijker.

Hoe verdienen wij dan ons geld?

Wanneer iemand via ons overstapt, ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder. Dit is in de meeste gevallen gemiddeld 2% van de contractwaarde. Deze vergoeding is de reden waarom wij onze vergelijkingstools kosteloos aan kunnen bieden. De vergoeding zal nooit een rol spelen bij de vergelijking.

Waarom niet direct bij de aanbieder afsluiten?

De tarieven die je bij ons vindt, zijn lager dan bij de aanbieder zelf. Dit heeft te maken met de concurrentie in onze vergelijker. Met een lage premie of gunstige voorwaarden kom je hoger uit in onze vergelijker. Aanbieders zullen dan ook hun best doen deze zo scherp mogelijk te prijzen zodat zij hoger uitkomen uit de vergelijking.

Hoe werkt onze vergelijker?

De meeste zorgverzekeringen in de vergelijker kun je direct online afsluiten. Een aantal zorgverzekeringen kun je alleen afsluiten via de zorgverzekeraar zelf. Om de vergelijking zo objectief mogelijk te maken hebben we deze zorgverzekeraars wel in onze vergelijker opgenomen. Vergelijken is kosteloos en vrijblijvend, maak er dus gebruik van!

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • Je betaalt in 2016 meer voor het eigen risico
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)