Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Wat gebeurt er als ik overstap voor 1 januari?

Een overstap kan om verschillende redenen een goede beslissing zijn. Je kunt kiezen voor een goedkopere zorgverzekering of zorgverzekeraar met betere dekking of service.

Als je een nieuwe zorgverzekering afsluit vóór 1 januari, kun je gebruikmaken van de overstapservice. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt dan je huidige zorgverzekering voor je op. Wil je dit? Geef dit dan aan in onze zorgvergelijker en vermeld je huidige zorgverzekeraar.

Je nieuwe zorgverzekeraar moet je verplicht accepteren voor de basisverzekering. Deze acceptatieplicht geldt niet voor de aanvullende zorgverzekering. Als een zorgverzekeraar je niet voor een aanvullende zorgverzekering accepteert, krijg je hier spoedig bericht van.

Je hoeft na je aanvraag niets meer te doen. Je krijgt van je nieuwe zorgverzekeraar een bevestigingsbrief thuisgestuurd. Je hebt vervolgens 14 kalenderdagen bedenktijd om de nieuwe zorgverzekering te annuleren bij de nieuwe zorgverzekeraar.

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)