Vergoeding Cholesterolverlagende Middelen Verzekering

Cholesterol zit in je bloed en hecht zich aan beschadigde wanden in je bloedvaten. Het ophopen van cholesterol aan de wanden van je bloedvaten zorgt voor vernauwingen. Uiteindelijk kunnen vernauwde bloedvaten een hart- of herseninfarct tot gevolg hebben. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van cholesterol verlagende middelen. De middelen die zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS) worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Mensen met een ongezond leefpatroon hebben vaak last van een verhoogd cholesterol gehalte in het bloed, maar ook als je gezond leeft kun je hier last van hebben. Om erachter te komen of je last hebt van een verhoogd cholesterol gehalte kun je je bloed laten testen.

Deze vergoedingen gelden voor een 25 jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2020. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.