Vergoeding Geneesmiddelen bij Allergie Verzekering

Allergieën kunnen heel vervelend zijn en kunnen een ontsteking veroorzaken of het gevoel geven dat je flink verkouden bent. Als je last hebt van een chronische aandoening kun je een aanvullende verzekering afsluiten om de kosten van de geneesmiddelen te dekken.

Inhoudsopgave

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Wat is allergie?

Een veelvoorkomende allergie is hooikoorts waarbij je tijdens de zomermaanden last hebt van een loopneus en jeuk in je ogen, keel en neus. Je ademt in dit geval de pollen in die door de lucht zweven en welke een allergische reactie veroorzaken als ze met je slijmvlies in contact komen. Hierbij komt de stof histamine vrij die ervoor zorgt dat je ogen gaan jeuken en tranen en dat je neus gaat lopen. Veel geneesmiddelen die bij de apotheek verkrijgbaar zijn bevatten anti-histaminen.

Vergoed vanuit de basisverzekering

Als deze geneesmiddelen niet genoeg helpen kun je medicijnen met een zwaardere dosis krijgen van de huisarts. Als je langer dan 6 maanden gebruik moet maken van medicijnen heb je een chronische aandoening en kun je de kosten vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Je kunt hier alle basisverzekeringen met elkaar vergelijken en kiezen welke jij wilt afsluiten.

Vergoedingen voor geneesmiddelen bij allergie per verzekeraar

Deze vergoedingen gelden voor een 25-jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2019. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.