Vergoeding Geneesmiddelen bij Allergie Verzekering

Allergieën kunnen heel vervelend zijn en kunnen een ontsteking veroorzaken of het gevoel geven dat je flink verkouden bent. Als je last hebt van een chronische aandoening kun je een aanvullende verzekering afsluiten om de kosten van de geneesmiddelen te dekken.

Inhoudsopgave

Wat is allergie?

Een veelvoorkomende allergie is hooikoorts waarbij je tijdens de zomermaanden last hebt van een loopneus en jeuk in je ogen, keel en neus. Je ademt in dit geval de pollen in die door de lucht zweven en welke een allergische reactie veroorzaken als ze met je slijmvlies in contact komen. Hierbij komt de stof histamine vrij die ervoor zorgt dat je ogen gaan jeuken en tranen en dat je neus gaat lopen. Veel geneesmiddelen die bij de apotheek verkrijgbaar zijn bevatten anti-histaminen.

Vergoed vanuit de basisverzekering

Als deze geneesmiddelen niet genoeg helpen kun je medicijnen met een zwaardere dosis krijgen van de huisarts. Als je langer dan 6 maanden gebruik moet maken van medicijnen heb je een chronische aandoening en kun je de kosten vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Je kunt hier alle basisverzekeringen met elkaar vergelijken en kiezen welke jij wilt afsluiten.

Vergoedingen voor geneesmiddelen bij allergie per verzekeraar

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.