Vergoeding Rode Hond Vaccinatie

De ziekte ‘rode hond’ kwam vroeger vaak voor en werd verspreid door besmette vochtdruppeltjes die door hoesten of niezen in de lucht kwamen. In Nederland wordt sinds 1987 gratis rode hond vaccinatie aangeboden aan kinderen zodat zij immuun worden voor deze ziekte, het is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma.

Inhoudsopgave

Vergoed vanuit de basisverzekering

Als je de ziekte rode hond hebt opgelopen krijg je eerst lichte verschijnselen van koorts en verkoudheid en later een rode uitslag in en rond je gezicht. De ziekte zorgde vroeger vooral voor aangeboren afwijkingen, sinds het vaccinatie programma komen er in Nederland nog ongeveer 5 gevallen van rode hond per jaar voor. In iedere basisverzekering is de Rode Hond Vaccinatie opgenomen, vergelijk hier de verschillende basisverzekeringen en kies welke het best bij jou past.

Vergoedingen voor Rode Hond vaccinatie per verzekeraar

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.