Vergoeding Rode Hond Vaccinatie

De ziekte ‘rode hond’ kwam vroeger vaak voor en werd verspreid door besmette vochtdruppeltjes die door hoesten of niezen in de lucht kwamen. In Nederland wordt sinds 1987 gratis rode hond vaccinatie aangeboden aan kinderen zodat zij immuun worden voor deze ziekte, het is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma.

Inhoudsopgave

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Vergoed vanuit de basisverzekering

Als je de ziekte rode hond hebt opgelopen krijg je eerst lichte verschijnselen van koorts en verkoudheid en later een rode uitslag in en rond je gezicht. De ziekte zorgde vroeger vooral voor aangeboren afwijkingen, sinds het vaccinatie programma komen er in Nederland nog ongeveer 5 gevallen van rode hond per jaar voor. In iedere basisverzekering is de Rode Hond Vaccinatie opgenomen, vergelijk hier de verschillende basisverzekeringen en kies welke het best bij jou past.

Vergoedingen voor Rode Hond vaccinatie per verzekeraar

Deze vergoedingen gelden voor een 25 jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2019. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.