Vergoeding Second Opinion verzekering

Als je ziek bent word je behandeld door een arts, het kan echter voorkomen dat je het niet eens bent met de diagnose of de behandeling die de arts vaststelt. In dit geval kun je een second opinion aanvragen, een andere arts zal dan onderzoek doen en letterlijk een ‘tweede mening’ geven.

Inhoudsopgave

Second opinion zorgverzekering

Iedereen heeft altijd het recht om een second opinion aan te vragen. Doordat een andere arts onafhankelijk onderzoek doet naar jouw aandoening kan er een andere kijk op het ziektebeeld naar voren komen, of de vastgestelde diagnose wordt nog eens bevestigd. Een second opinion wordt vergoed vanuit de basisverzekering, hiervoor geldt wel dat je eerst je eigen risico betaalt, de kosten boven het eigen risico worden vergoed. Je hebt wel een verwijzing van een arts nodig, dit mag van je behandeld arts zijn maar ook je huisarts.

Vergoedingen voor second opinion per zorgverzekeraar

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.