Vergoeding Sportmedisch advies verzekering

In Nederland is er een groot aantal mensen dat sport. Daarnaast zijn er veel mensen die (weer) willen gaan sporten. Iedereen die sport of wil gaan sporten kan bij een sportarts terecht voor een sportmedisch advies, ongeacht je niveau. Sportmedisch advies wordt niet vergoed vanuit je basisverzekering, maar veel zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering om sportmedisch advies toch vergoed te krijgen. Je hoeft geen eigen risico te betalen.

Inhoudsopgave

Wat is sportmedisch advies?

fit2Sportmedisch advies richt zich op het bevorderen, waarborgen en herstellen van de gezondheid van mensen die (willen gaan) sporten en/of bewegen. Een sportarts is een expert op het gebied van fysieke belasting door sport en/of bewegen. Sportartsen stellen diagnoses, behandelen blessures, geven adviezen en doen sportmedische onderzoeken.

Sportmedische onderzoeken

Als je wilt gaan sporten, is het goed om te weten welke sport het beste bij jou past. Om de juiste keuze te maken, kun je hiervoor bij een sportarts een sportmedisch onderzoek ondergaan. Hierbij wordt onder andere je houding- en bewegingsapparaat onderzocht, wordt er een hartfilmpje gemaakt en wordt er een longfunctie- en inspanningstest uitgevoerd. Dit onderzoek wordt ook wel een sportmedische keuring genoemd. In sommige gevallen kan er ook online advies worden gegeven.

Kosten sportmedisch onderzoek

Bij iedere sportarts en sportmedische instelling worden andere kosten gehanteerd. Om te achterhalen wat de kosten zijn voor jouw sportmedische onderzoek kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met jouw sportarts en/of sportmedische instelling.

Sportmedisch adviescentrum

ziekenhuisWil jij advies van een sportarts? Dan kun je hiervoor terecht bij een sportmedische instelling of bij een sportbond of -vereniging. Je hebt hier geen verwijzing van je huisarts voor nodig. Sportmedische instellingen kunnen door de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI) erkend worden, als de instelling voldoet aan de eisen van de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). Bekijk de lijst van de SCAS om te zien welke sportmedische instellingen er zijn.

Vergoeding van sportmedisch advies

Veel zorgverzekeraars stellen de voorwaarde dat de sportmedische instelling waar je naartoe gaat, erkend moet zijn door de FSMI. Is jouw sportarts hierbij aangesloten en ben je aanvullend verzekerd voor sportmedisch advies? Dan ontvang je doorgaans een sportmedisch advies vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Kijk in de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering om te zien onder welke exacte voorwaarden jij een vergoeding voor sportmedisch advies ontvangt.

Gecontracteerde zorg

Soms hebben zorgverzekeraars met bepaalde zorgverleners een contract. Hieruit blijkt dat de zorgverlener voldoet aan de kwaliteitseisen van jouw zorgverzekeraar. Als je naar een niet-gecontracteerde sportarts gaat, kan de sportmedisch advies vergoeding lager zijn dan wanneer je naar een gecontracteerde sportarts gaat. Check de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering voor sportmedisch advies hoe dit bij jouw zorgverzekeraar is afgesproken.

Sportmedisch advies zorgverzekering

Ben je op zoek naar een zorgverzekering die sportmedisch advies vergoedt? Maak dan via onze zorgvergelijker een vergelijking. Je geef hierbij gemakkelijk per verzekering aan dat je je aanvullend wilt verzekeren voor sportmedisch advies. Kies de zorgverzekering met de beste aanvullende dekking voor sportmedisch advies vergoedingen tegen de laagste premie.

Vergoeding voor sportmedisch advies per verzekeraar

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.