Vergoeding Taxivervoer verzekering

In sommige gevallen heb je voor een behandeling in het ziekenhuis of in een zorginstelling taxivervoer nodig. Onder bepaalde voorwaarden heb je recht op een taxivervoer vergoeding vanuit je basisverzekering. Voor taxivervoer betaal je wel eigen risico en daarnaast een eigen bijdrage van €97.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Zittend ziekenvervoer
Wanneer een vergoeding voor taxivervoer?
Hoe ontvang ik taxivervoer vergoeding?
Wat wordt er vergoed?
Aanvullende taxivervoer zorgverzekering 2021
Zorgverzekeringen 2021 vergelijken

Bekijk de vergoedingen per verzekeraar

Zittend ziekenvervoer

Taxivervoer wordt ook wel zittend ziekenvervoer genoemd. Onder dit vervoer valt openbaar vervoer, vervoer met een eigen auto of met een ander vervoermiddel, zoals een (rolstoel)taxi. Vervoer per ambulance behoort niet tot taxivervoer.

Wanneer een vergoeding voor taxivervoer?

ziekenhuis

Taxivervoer wordt in bepaalde situaties vergoed:

  • Als je een radiotherapie- of chemotherapie behandeling krijgt;
  • Als je een nierdialysebehandeling krijgt;
  • Als je blind of slechtziend bent en je niet zonder begeleiding kunt verplaatsen;
  • Als je afhankelijk bent van een rolstoel;
  • Als je langdurig ziek bent (hardheidsclausule).

Hiernaast gelden er voorwaarden wat betreft het maximaal aantal kilometers, de vergoeding voor eventuele begeleiders die meereizen en de vergoeding voor wel of niet gecontracteerde taxibedrijven. Raadpleeg de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar om na te gaan onder welke voorwaarden jouw zorgverzekeraar het taxivervoer vergoed.

Hoe ontvang ik taxivervoer vergoeding?

Om taxivervoer vergoed te krijgen door je zorgverzekeraar heb je geen verwijzing nodig van je huisarts, maar dien je doorgaans wel toestemming te vragen bij de zorgverzekeraar zelf. De zorgverzekeraar bepaalt voor wie, hoe lang en in welke vorm je recht heb op een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer.

Wat wordt er vergoed?

Als je met openbaar vervoer reist, geldt er een maximum vergoeding van de laagste (tweede) klasse. Als je met een eigen auto reist, geldt er doorgaans een vergoeding van €0,31 per kilometer van de snelste route volgens de routeplanner van Routenet. Wordt je per taxi vervoerd? Dan krijg je deze kosten doorgaans alleen geheel vergoed als het taxibedrijf gecontracteerd is bij jouw zorgverzekeraar. Ga bij je zorgverzekeraar na hoe hoog de vergoeding voor jouw taxivervoer precies is.

Aanvullende taxivervoer zorgverzekering

Wil je vervoerd worden door een taxibedrijf dat niet gecontracteerd is bij jouw zorgverzekeraar of ontvang je graag een vergoeding voor de verplichte eigen bijdrage? Dan kun je je bij sommige zorgverzekeraars aanvullend verzekeren voor deze extra taxivervoer vergoeding.

Zorgverzekeringen vergelijken

Via onze zorgvergelijker geef je eenvoudig je aanvullende wensen voor taxivervoer aan. Na het invullen van de vergelijker krijg je de aanvullende taxivervoer zorgverzekeringen met de beste premies en dekkingen getoond.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.