Vergoeding Transplantatie verzekering

Als organen in je lichaam minder goed functioneren dan zou horen, kunnen deze worden vervangen door organen van een donor. Het vervangen van je eigen organen voor een donororgaan heet transplantatie. Een donor is vaak een familielid die uit naastenliefde een orgaan afstaat, denk hierbij aan een nier-, lever- of beenmergtransplantatie.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergoed vanuit de basisverzekering

Bij het doneren en transplanteren van weefsel of organen komt heel wat zorg kijken voor, tijdens en na de behandeling. De kosten die hierbij worden gemaakt worden zowel voor de donor als de ontvanger van de organen vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt hiervoor wel eerst het eigen risico, alle kosten die hoger zijn dan het eigen risico krijg je vergoed. Het eigen risico geldt niet voor de vervoerskosten van de donor en voor de nazorg bij verschillende transplantaties. Vergelijk alle basisverzekering om er achter te komen welke jij het beste kunt afsluiten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.