Vergoeding logopedie

Mensen die problemen hebben met spreken, taal, gehoor, de stem of met slikken kunnen met deze problemen terecht bij een logopedist. In veel gevallen hebben mensen met deze problemen moeite met het uitvoeren van hun beroep of hebben zij hierdoor een taal- of sociale achterstand. Logopedische zorg wordt vergoed vanuit het basispakket. 

Inhoudsopgave

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Bereken je premie

Hoe kan ik terecht bij een logopedist?

Pas na het aanvragen van een doorverwijzing via je huisarts of medisch specialist kun je terecht bij een logopedist.

Eigen risico en logopedie

Zoals bij veel andere zorg uit de basisverzekering maak je ook voor de zorg van een logopedist gebruik van het eigen risico. Het wettelijke eigen risico voor 2020 is € 385. Dit betekent dat je de eerste kosten tot dit bedrag zelf moet betalen. Heb je een hoger vrijwillig eigen risico afgesloten? Dan betaal je tot je vrijwillig eigen risico ook op is. Hierna betaalt je zorgverzekeraar de afspraken.

Misverstanden over de hulp van een logopedist

Een logopedist helpt met spreken, slikken, duidelijker formuleren  en beter luisteren. Je kunt bij een logopedist echter niet terecht om je schoolprestaties inhoudelijk te verbeteren, De Nederlandse taal te leren schrijven of je te ontwikkelen in de maatschappij.

Last van stotteren

Kom je niet van het stotteren af en zou je hier wel graag mee geholpen willen worden? Er bestaan verschillende instituten waarbij je hiervoor terecht kunt. Lees hier alles over de vergoeding van stottertherapie.

Vergoedingen voor logopedie per verzekeraar

Deze vergoedingen gelden voor een 25-jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2020. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.